Kroucené pizza tyčinky jsou teď hitem! K televizi nebo na oslavy už nic jiného nezobeme, klasickou pizzu už doma téměř nepeču

Křupavé občerstvení je velmi oblíbené nejen při různých společenských večerech, ale například jen tak k televizi. Hodí se totiž k vínu.

Pokud máte rádi slané občerstvení, jistě se vám bude hodit tento recept na kroucené tyčinky s příchutí pizzy. Je skvělou alternativou známých pizza šneků nebo sýrových tyčinek. Jejich příprava je poměrně snadná. Stačí připravit těsto dle receptu a potom na něj natřít speciální náplň.

Připravte těsto

Na těsto budete potřebovat 670 gramů hladké mouky, 200 mililitrů mléka a stejné množství vody. Připravte také 100 mililitrů oleje, jedno vejce a 10 gramů sušeného droždí. Dále bude potřeba také lžíce cukru, lžička soli a jeden žloutek. Na náplň budete potřebovat 2 lžíce rajčatového pyré, 200 gramů tvrdého sýru, lžíci máslo a petrželku. Nejprve je třeba připravit těsto.

Do mísy nalejte sklenici teplého mléka a přidejte stejné množství vody. Poté přidejte půl sklenice oleje a vejce. Přisypte také cukr a sušené droždí. Následně všechny přísady dobře promíchejte stěrkou. Měli byste získat jednolitou směs. Na závěr přisypte hladkou mouku a lžičku soli. Opět promíchejte a poté hněťte rukama. Těsto by mělo být pružné, soudržné a nelepivé.

Potřebuje vykynout

Těsto musí kynout přikryté potravinářskou fólií na teplém místě. Kynout by mělo 40 minut. Po vykynutí vyklopte těsto na pomoučený vál a trochu ho propracujte. Potom ho rozdělte na dva díly a každou z nich rozválejte. Vhodné je vyválet obdélníkové placky přibližně stejné velikosti. Jednu z nich potom potřete rajčatovou pastou, případně krájenými rajčaty v plechovce nebo omáčkou na pizzu.

Následně přidejte nastrouhaný sýr. Může jít o čedar nebo klidně eidam. Je to zcela na vás. Důležité je, aby byl rovnoměrně rozprostřený po celé ploše. Následně posypte ještě nasekanou petrželkou. Navrch rozprostřete druhý plát těsta a zamačkejte spoje. Kráječem na pizzu pak rozkrájejte na proužky široké dva centimetry a v polovině rozřízněte, poté stočte do spirály. Pečte na 180 stupňů po dobu 20 minut.

https://youtu.be/3WOyo9F2-vk

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]