Šťavnaté a křupavé šátečky z listového těsta podle receptu paní Mirky: Dělám je vždy, když čekám na výplatu

Slané šátečky balení náplně do listového těsta

Rychlé a výživné jídlo, které bude chutnat všem a které si budete moci vzít i do práce, případně jako svačinu na výlet. Že takové není? Omyl!

Známe to asi všichni – doslova přiletíte z práce, děti ze školy, honem udělat úkoly, poklidit, psa vyvenčit… a vymyslet, co zase k jídlu. Také tak často a usilovně hledáte jednoduchý recept na večeři nebo svačinu? Právě jste jej našli. Tento pokrm z listového těsta plněného sýrem, šunkou a vejci je ideální volbou. Hotový je za pár minut a uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky.

Trojúhelníky z listového těsta se sýrem, šunkou a vejci

Sladké šátečky, rolky či šneky samozřejmě všichni známe. Zrovna tak slanou variantu ve formě párku v těstu, pizza koláčků a dalších dobrot. Co si ale udělat takovou pochoutku doma? Stačí zkombinovat listové těsto, šunku, vejce a sýr. A kdo nechce kupovat těsto hotové, může si jej předem připravit sám a mít jej uskladněné v mrazáku. Jeho příprava je sice náročnější, ale zase může poskytnout i zábavu pro děti.

Ingredience:

  • Listové těsto – 1 balení;
  • Natvrdo uvařená vejce – 3 kusy;
  • Šunka nakrájená na kostičky – 120 g;
  • Sýr (nastrouhaný nebo také nakrájený na kostičky) – 120 g+
  • Smetana (18%) – 70 g;
  • Česnek (prolisovaný) – 1 stroužek;
  • Rajčatový protlak – 1 polévková lžíce;
  • Čerstvý kopr (nasekaný) – 1 svazek;
  • Olej – na smažení.

Zapomeňte na strouhanku. Tato alternativa šéfkuchařů promění vaše levná jídla v luxusní pokrmy

Slané šátečky nandávání kousků šunky a sýra lžící na těsto

Postup přípravy:

  • Listové těsto rozválejte a rozdělte na čtyři čtverce.
  • Šunku nakrájejte na malé kostičky.
  • Vejce uvařená natvrdo nadrobno nasekejte. Smíchejte je v míse spolu se sýrem.
  • Do misky dejte smetanu, rajčatový protlak, prolisovaný česnek a nasekaný kopr. Důkladně promíchejte a vytvořte omáčku.
  • Každý čtverec těsta poklaďte směsí sýra, šunky a vajec.
  • Na náplň naneste trochu připravené omáčky.
  • Přehněte těsto na polovinu přes diagonálu, čímž vznikne trojúhelník.
  • Kraje pevně přitiskněte.
  • Na pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte plněné šátečky z obou stran, dokud nejsou krásně zlatavé.

Slané šátečky hotové trojúhelníky na bílém talíři

  • Horké a křupavé šátečky servírujte jako rychlou a chutnou večeři, kterou si rodina zamiluje.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*