Babiččin poctivý recept: Připravte si tyto skvělé krupicové knedlíky do polévky. Jsou velmi měkké, chutné a také nadýchané

Polévku s knedlíky miluje snad úplně každý. Vy si nyní můžete připravit skvělé knedlíky, do kterých se sice nepřidává maso, ale jsou velmi dobré.

Tyto knedlíky jsou velké, nadýchané a naprosto ideální do polévky. Těm, kteří nemají rádi masové knedlíčky, budou skvěle vyhovovat. Jejich příprava je velmi jednoduchá, takže je zvládne připravit úplně každý. Takže pokud ještě nevíte, co udělat na oběd, můžete si odškrtnout polévku a hned si začít připravovat knedlíky.

Co budete potřebovat

Nejspíš tušíte, co se k přípravě těchto knedlíčků bude používat. Jejich příprava je totiž velmi jednoduchá a zvládne ji naprosto každý. Co tedy budete potřebovat?

  • 3 celá vejce
  • 150 g krupice
  • Černý pepř podle chuti
  • Jemně nakrájenou zelenou petrželku
  • Voda + sůl

Je to opravdu moc jednoduché

Nejprve si vejce rozšlehejte metličkou úplně do hladka. Přidejte k nim krupici, pepř, petržel a pořádně promíchejte lžící. Měla by vám vzniknout docela tekutá směs. Tuto kompozici si dejte do lednice, ale maximálně na 10 minut. Nyní nalijte do hrnce vodu a přiveďte ji k varu. Vodu osolte a když se začne vařit, vyjměte směs z ledničky a dvěma lžícemi tvořte větší knedlíky.

Vložte je do vody a vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 15 minut. Po těchto patnácti minutách hrnec odstavte z plotny, knedlíky nechte chvíli ve vodě a poté je přendejte do misky se studenou vodou. No a jakmile budete mít hotovou polévku, dejte tyto knedlíčky do ní a nechte chvilku povařit. A můžete servírovat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*