Kuřecí maso zavařené ve vlastní šťávě. Je velmi jednoduché, rychlé a zamilujete si ho! V zimě si za něj poděkujete

Pokud si rádi v obchodě kupujete konzervu kuřecího masa, určitě vás potěší, že si takový pokrm můžete připravit i v pohodlí vašeho domova.

Maso, které je konzervované ve vlastní šťávě je lahodné, dlouho vydrží a můžete z něj připravit mnoho různých pokrmů. Pokud máte doma dostatek kuřecího masa, připravte si tyto zavařeniny. Zvlášť, jestli víte, že maso nestihnete spotřebovat včas. Opravdu to vyzkoušejte, protože to stojí za to.

Co budete potřebovat

  • kuřecí maso
  • sůl
  • voda
  • nové koření
  • mletý černý pepř
  • bobkový list

Je to opravdu velmi jednoduché

Nejprve si sklenice pořádně umyjte a poté vytřete úplně do sucha. Víčka by se měla několik minut vařit ve vodě. Kuřata si naporcujte a úplně je vykostěte. Maso nakrájejte na kousky, které se krásně dají do sklenice. Zbylé kosti nevyhazujte, protože bude nejlepší, když si z nich připravíte polévku. Tou totiž naplníte sklenice, které nebudou úplně plné. Podle vaší chuti dosolte.

Do každé připravené sklenice vložte 3 kuličky černého pepře a 2 nové koření. Poté je naplňte kousky masa do poloviny sklenice. Poté do každé připravené sklenice vložte 3 kuličky černého pepře a 2 nové koření. A znova přidejte maso. Zakryjte sklenice hliníkovou fólií. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a posypaný solí. Vložte pekáč do studené trouby. Zahřejte ji na 180 °C a maso pečte 60 minut.

A máte hotovo

Poté teplotu snižte na 100 stupňů a pečte další 4 hodiny. Po této době vyndejte plech z trouby a z každé sklenice oddělejte fólii. V případě potřeby dolijte vroucím vývarem z kuřecích kostí. Ihned zakryjte sterilizovaným víčkem a pevně uzavřete. Nechte plechovky vychladnout a přikryjte je teplou přikrývkou. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]