Nejšťavnatější řízky v životě: Kyjevský recept je super a velmi voňavý. Ty klasické české už dělat nebudete

Pokud jste i vy milovníky kuřecích řízků, jistě si velice oblíbíte i tento jednoduchý recept na jejich přípravu. Lepší řízky jste totiž ještě určitě nejedli.

Když člověk tak nějak neví, co připravit k obědu, jsou nejjednodušší možností nejspíš řízky. Připravené je totiž máte za pár minut a jako přílohu můžete udělat jen brambory. Někdy se však stane, že jsou kuřecí řízky tak nějak vysušené a nechutnají moc dobře. A právě tomuto můžete předejít tím, že vyzkoušíte tento jednoduchý recept. Tak dobré řízky jste totiž ještě rozhodně nejedli. Vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 vejce
  • 100 g másla
  • 400 g slunečnicového oleje
  • strouhanka
  • bylinky
  • sůl podle chuti
  • černý pepř podle chuti

Postup je jednoduchý

Nejprve si nasekejte petržel a dejte ji do misky. Přidejte ještě máslo a smíchejte je dohromady. Tuto směs si zabalte do potravinářské fólie a dejte asi na 30 minut do mrazáku. Kuřecí prsa si rozřízněte ostrým nožem a lehce je naklepejte. Na okraj kuřecího masa dejte kousky zmrzlého másla. Zabalte maso tak, aby bylo máslo uvnitř.

Nyní si do misky rozklepněte vejce, osolte a promíchejte. Kuřecí maso poté vložte do vaječné směsi a obalte. Do hlubokého talíře si nasypte strouhanku a v ní řízky obalte. Tento postup opakujte dvakrát. Do hluboké pánve si nalijte rostlinný olej a nechte ho pořádně rozehřát.

Položte do něj řízky a smažte je do zlatova. Během smažení je otáčejte ze všech stran. Jako přílohu si můžete připravit například opečené brambory s cibulkou a nebo bramborovou kaši. A to je všechno. Přejeme vám dobrou chuť!