Kuřecí paličky jsou lahodný pokrm. Dnes se podíváme na to, jak je připravit s mlékem

Kuřecí maso je velmi oblíbené ke konzumaci a to hlavně proto, že je lehce stravitelné i dietní. Jeho příprava není nijak náročná, ale může nás omrzet. 

Proto přinášíme originální recept na jejich přípravu Málokoho by totiž napadlo, že kuřecí maso v kombinaci s mlékem bude lahodné. Mléko totiž našemu masu dodá křehkost a díky němu bude jeho chuť jemnější. Příprava tohoto pokrmu není náročná, zvládne ho i začátečník a nezabere více než hodinu času. Z množství uvedeného v našem receptu se bez problému naobědvá 4 členná rodina. 

Fotografie: Pexels

Díky mléku se maso bude doslova rozplývat na rtech 

Na přípravu originálního pokrmu z kuřecích paliček budeme potřebovat nejen 8 kusů paliček, ale také 200 mililitrů vody a 150 mililitrů mléka. Na dochucení si připravíme sůl, mletou papriku a pepř. Jelikož jednotlivé paličky budeme také obalovat a smažit, je zapotřebí mít po ruce také mouku, 1 vejce, strouhanku a dostatečné množství oleje na konečnou tepelnou úpravu. 

Fotografie: Pexels

Jednotlivé paličky nejprve umyjeme a osušíme v papírové utěrce. Položíme je do hluboké pánve a přilijeme k nim vodu a mléko. Takto připravené maso necháme dusit po dobu 20 minut. Mezitím si v misce smícháme 3 lžíce mouky, 5 lžic strouhanky, sůl, pepř a papriku podle chuti. Vejce si vyklepneme vedle do mističky a pomocí vidličky ho rozšleháme. 

Dají se jíst samotné, ale i s bramborovou kaší 

Jakmile jsou paličky hotové, vyjmeme je z pánvičky a necháme chvíli chladit. Následně každou z paliček obalíme ve vajíčku a poté v připravené směsi. Mezitím si připravíme na pánvi olej, ve kterém budeme paličky smažit. Jakmile je dostatečně rozpálený, paličky do něj postupně umístíme. Smažíme je dozlatova. Po vyjmutí z pánve je dobré je umístit na papírovou utěrku a to hlavně z toho důvodu, abychom je zbavili přebytečného oleje. 

Takto připravené maso si můžeme vychutnat samotné, nebo si k němu dopřát různé omáčky. Překvapí nás nejen svojí křupavou kůrkou, ale také jemností, na kterou hned po prvním kousnutí narazíme. Vhodnou omáčkou je například čínská, která je kombinací sladké a kyselé chuti. Stejně tak nám ale poslouží i omáčka řecká s bylinkami nebo rajčatová. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]