Mňamka ve spěchu do 10 minut: Vynikající slané rolky k televizi nebo na pohoštění nečekané návštěvy

slané rolky

Potěšte svou rodinu, hosty nebo sami sebe skvělými slanými rolkami. Tento recept je skvělý v tom, že není náročný na přípravu a slané rolky můžete mít hotové do pár minut.

Každý člověk má ve svém životě jiné preference, a to samé se týká i jídla. Jestliže máte rádi spíše slaná jídla a chtěli byste se naučit dělat i nějaké dezerty nebo pokrmy z nich, můžete si vyzkoušet tyto slané rolky. Budete je mít hotové do pár minut a jsou skvělé v momentě, kdy dostanete chuť na něco slaného nebo k vám dorazí nečekaná návštěva, která má ráda spíše slané pokrmy.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu slaných rolek budete potřebovat následující suroviny:

  • 50 ml rostlinný olej
  • 300 g mleté maso
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 300 g zelí
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • 2 ks pita chléb s rozměry 50 x 30
  • 2 ks vejce
  • 200 ml řecký jogurt
  • 50 g sýr
  • 100 g mouka

Příprava je velmi jednoduchá

Jestliže se rozhodnete pro přípravu tohoto slaného pokrmu, vezměte si nejprve cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Poté sáhněte po mrkvi a tu nastrouhejte najemno. To samé udělejte i se zelím. Takto připravené suroviny si dejte stranou a vezměte si mleté maso. To dejte do pánve a smažte jej, dokud nebude hotové. Po chvilce můžete k masu přihodit i tyto zpracované suroviny.

směs na pita chlebu

Všechny suroviny je potřeba důkladně zpracovat, takže klidně pánev přiklopte pokličkou a vše poduste. Suroviny byste měli dusit alespoň 15 minut, protože za tuto dobu by měly změknout a maso by mělo být hotové. Ingredience na pánvi nezapomeňte trochu osolit podle vašich chutí a jakmile bude směs uvařená, nechte ji lehce vychladnout. Jakmile bude náplň chladnější, můžete si připravit 2 pita chleby, na které směs rozložte po jejich celém povrchu.

pita chleba se směsí

Udělejte si rolky

Masová náplň se zeleninou je skvělou volbou do pita chlebu, jelikož jej skvěle ochutí a poté si vzniklé rolky můžete dát jak večer u televize, tak na večeři nebo k obědu. Pokud byste nechtěli rolky, nemusíte si poté pita chleba krájet na malé kousky. Tentokrát se ale podívejte na recept, jak tyto rolky udělat tak, aby byly chuťově skvělé. Pita chléb s náplní tedy srolujte a poté vzniklou rolku nakrájejte na několik kousků.

rolka v omáčce

Připravte si obal na rolky

Abyste mohli rolky obalit v náplni, připravte si misku a v ní si smíchejte vejce, sůl, jogurt, mouku a vše dobře promíchejte. Poté nastrouhejte sýr najemno a smíchejte ho společně s jogurtovou směsí, ve které následně obalte každou rolku, aby se tato omáčka dostala na všechny strany rolky. Pomoci si můžete s polévkovou lžící.

smažená rolka na pánvi

Rolky osmažte na pánvi

Abyste mohli rolky dokončit, připravte si vhodnou pánev, v níž budete rolky smažit. Do pánve si dejte dostatek oleje, rozehřejte jej a poté obalené rolky osmažte z obou stran dozlatova. Dávejte si pozor, aby se vám nepřipálily, protože jejich chuť by pak nebyla příliš lákává. Jakmile budete mít rolky osmažené, máte pokrm hotový a pokud byste chtěli, můžete si k němu nakrájet čerstvou zeleninu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*