Lehkou večeří bývá obvykle zeleninový salát. Je vhodný ke konzumaci v horké letní dny, ale hodí se i tehdy, kdy nechcete jíst na noc příliš kalorické jídlo.
Zeleninové saláty patří mezi oblíbené lehké obědy nebo večeře. Bývají doplněné lehce stravitelným masem, nejčastěji kuřecím, které mu dodá výbornou chuť. Díky obsahu potřebných živin je takový salát perfektním pokrmem pro doplnění plnohodnotných bílkovin – třeba po náročném sportovním výkonu. Připravte si kuřecí salát s neobvyklými ingrediencemi. Budete překvapeni jeho lahodnou chutí.
Maso z kuřat je dietní a výživné
Kuřecí maso je považováno za dietní a je doporučováno při redukční i šetřící dietě. Záleží pochopitelně na ostatních ingrediencích, které jsou použité. Ale i tuk je v určitém množství pro tělo důležitý. V našem salátě jeho roli sehrává majonéza. Nemusíte mít po ruce ani žádnou zeleninu, protože tentokrát si vystačíte s podzimním ovocem, jehož čas přichází na konci léta. Připravte se tedy lehkou večeři s vůní švestek.
Co budete potřebovat na přípravu kuřecího salátu
- 200 g vařených kuřecích prsou
- 50 g ořechů
- 100 g sušených švestek bez pecek
- 3 vařená vejce
- 1 salátová okurka
- majonéza dle potřeby.
Příprava salátu
- Nejprve si dáte do osolené vody uvařit do měkka kuřecí prsa. Po uvaření je necháte vychladnout a nakrájíte na drobné nudličky.
- Nakrájené kuřecí maso urovnáte na talíř a potřete ho majonézou.
- Přidáte nahrubo pokrájené vlašské ořechy a pokrájené sušené švestky.
- Pak povrch posypete strouhanými vařenými vejci.
- Na strouhaná vejce přijde vrstva z nahrubo nakrájené okurky.
- Vrch tohoto salátového dortu je možné ještě potřít majonézou. Místo ní ale můžete použít i zakysanou smetanu nebo jogurt, čímž salát hodně odlehčíte a nebude tak tučný. Záleží na zvyku a potřebách každého.
- Jako tečku za celým dílem můžete přidat snítku zelené petrželky.
Napište komentář