Kuřecí v těstíčku, které mu přidá na chuti a zajistí šťavnatost

Kuřecí v těstíčku ukazuje, jak zajímavě se dá využít běžné kuřecí maso. Pokud se vám na něj sbíhají sliny, zkuste tento recept. Zaujme vás několika unikáty, jako je třeba jeho chuť, stejně jako je i jednoduchost, s jakou se dá připravit.

Začínáme seznamem ingrediencí

Aby se vám kuřecí v těstíčku skutečně povedlo, neobjedete se bez správných ingrediencí. Zde je jejich kompletní seznam včetně toho, kolik jich bude potřeba.

  • 2 kuřecí prsa
  • 3 vejce
  • 1 lžička koření na kuře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce škrobu
  • Sůl dle potřeby
  • Olej dle potřeby

Nachystejte si maso

Jako první si připravte kuřecí maso. To nejprve nakrájíte na proužky široké asi 2 centimetry a dlouhé kolem 7 centimetrů. Když jsou připraveny, vezmete nůž a uděláte do nich několik zářezů, které pomohou k tomu, aby se do masa lépe dostalo koření a vaše kuřecí v těstíčku mělo skvělou chuť.

Připravte marinádu

Dále si připravte marinádu. A to z vaječných žloutků, dále také z česneku, koření a ze soli. Všechno promíchejte dohromady a vložte do marinády maso, aby se dostala ke všem částem. Potom nechte marinovat kolem 20 minut. Pokud to bude déle, není to na škodu.

Přidejte škrob

Po uplynutí času na marinování přidejte do směsi také škrob, který s masem důkladně promícháte. Z tekuté marinády vznikne těstíčko, ve kterém budou jednotlivé kousky masa již obalené a tedy připravené k použití.

Nachystejte bílky

Nyní je třeba nachystat si ještě vaječné bílky. Ty dejte do misky, vezměte kuchyňský mixér a začněte je šlehat do pěny. Ta by neměla být ani moc řídká, ani by neměla být moc hustá.

Jdeme na to

Vše máte připraveno a tak se můžete pustit do tepelné úpravy. Vždy vezměte jeden proužek masa, namočte ho do pěny z bílků a potom ho vložte do pánve s rozehřátým olejem. Pokud máte pěny více, můžete ji na kuřecí maso ještě lehce nalévat. Takto restujte z každé strany asi 2 minuty, abyste jak tepelně opracovali maso, tak zajistili i správný vzhled vašeho těstíčka.

Když máte kuřecí v těstíčku hotové, můžete ho servírovat. Jako dokonalá příloha se jeví třeba brambory, stejně jako to mohou být i krokety, nebo také hranolky. Je na vás, co zvolíte.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]