Kuřecí polévka s nudlemi, jaká polévka by mohla být jednodušší? Tento recept má však jedno malé tajemství. Je tak trošku na thajský způsob.
Kuřecí polévky jsou v Thajsku docela oblíbenou záležitostí. Většina takových polévek se tam však připravuje s rýžovými nudlemi, ale my si to trošku upravíme a přidáme tam nudle, buď kupované nebo domácí. Díky celeru a mrkvi bude mít tato polévka svěží, lahodnou a sladkou chuť. A pokud ji chcete mít ještě luxusnější, použijte místo cibule pórek. No na co čekáte? Pojďte se vrhnout do vaření.
Co budete potřebovat
- 1 kuře
- 2 cibule nebo pórky
- 2 celery
- 4 lžičky soli
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1 lžičku pepře (celého)
- kopr dle chuti
- 180 g nudlí
Jak si udělat tuto polévku
Kuře pořádně osolte, jak zvenku, tak zevnitř a vložte ho do hrnce. Nakrájejte mrkve, celery na kostky nebo kolečka a oloupejte stroužky česneku. Ke kuřeti vložte do hrnce veškerou zeleninu, zalijte vodou a vařte s koprem a pepřem asi 25 minut. Poté vytáhněte kuře z polévky a oberte z něho veškeré maso, ale opatrně, ať se nespálíte.
Ještě pár kroků a je hotovo
Obrané maso si nechte na talíři a kostru kuřete opět vraťte do vývaru. Vařte dalších 45 minut, ale nikam nespěchejte, ať je polévka doopravdy hotová. Polévku přeceďte, znova ji přiveďte k varu a vložte do ní nudle na asi 5 minut, prostě ať změknou. Poté přidejte maso a pórek a vařte dalších 5 minut. No a máte hotovo! Při podávání polévku posypte třeba petrželkou nebo pažitkou.
Výborná i jako večeře
V Thajsku do takových polévek přidávají také papriku a plátek citronu, ale to vy nemusíte, ne každému to totiž chutná. Vývary je nejlepší jíst hned po uvaření, čerstvé totiž vždy chutnají nejlíp. A nejlepší je, že tato polévka je opravdu hodně kalorická, takže vás zasytí a skvěle se hodí i na večeři. No, nezbývá nic jiného, než vám popřát dobrou chuť!