Květiny, které zdobí nejen na zahradě, ale i na talíři! Víte, jak na to?

Květiny dělají naše životy krásnější – v interiéru působí nejen romanticky, ale zároveň celý prostor příjemně zútulní, vytvoří příjemnou atmosféru a vyvolají ve vás líbivé pocity, díky kterým se doma cítíte dobře a chcete zde trávit čas. Některé květiny mohou zdobit nejen u vás doma či na vaší zahradě, ale i na talíři.

Spousta lidí má z květin v pokrmech strach, neboť jim to přijde nepřirozené a zastávají názor, že kytky patří leda tak do květináče. A to je škoda! Díky dnešnímu článku na používání květin v jídle změníte názor. Můžete je s klidným srdcem použít jak do salátů či pomazánek, tak i dezertů, ve kterých chutnají skvěle. Necháte se inspirovat následujícím i recepty?

Sedmikráskový salát

Tento salát vám bude nejen chutnat, ale zároveň potěší vaše oko. Ne nadarmo se říká, že člověk jí i očima. Inu tak dobrou chuť!

Budete potřebovat:

  • 4 mrkve
  • 150 g hustého jogurtu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • hrst sedmikrásek
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • šťávu z poloviny citronu
  • 1 lžíci kandované pomerančové kúry

Jak postupovat:

  1. Očistěte a nastrouhejte mrkev, sedmikrásky umyjte ve vodě.
  2. Z jogurtu, sirupu a citronové šťávy umíchejte dresink.
  3. Do misky dejte nastrouhanou mrkev, sedmikrásky i dresink, zasypejte slunečnicovými semínky a pomerančovou kúrou.
  4. Vše zamíchejte a můžete podávat.

Cupcakes s nádechem fialek

Ani fialkám se v kuchyni nemusíte vyhýbat. Vašim pokrmům dodají příjemnou fialovou barvu, o lahodné chuti nemluvě. Kdo nevyzkouší, neuvěří!

Co budete potřebovat:

Na cupcakes:

  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 300 g hustého jogurtu
  • 50 ml oleje
  • 3 vejce

Na sirup z fialek:

  • hrst fialek
  • 100 ml vody
  • 100 g cukru
  • pár kapiček citronu

Na krém:

  • 100 g másla
  • 100 g smetanového sýra
  • 2 lžíce připraveného sirupu
  • cukrářské barvivo

Jak postupovat:

Cupcakes:

  1. Vyšlehejte cukr a vejce. Postupně k nim přidejte olej, jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Těsto nalijte do formiček a pečte 180° asi 20 minut.

Sirup:

  1. Propláchněte fialky, zalijte je vodou a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, pak nechejte vychladnout a sceďte.
  2. Přidejte cukr a nechte vařit, poté přidejte pár kapek citronu. Vařte tak dlouho, než vám vznikne fialový rozvar.

Krém:

  1. V sirupu rozpusťte vámi zvolené barvivo.
  2. Nechte změknout máslo, přesejte moučkový cukr. Všechno následně důkladně smíchejte.
  3. Krémem naplňte zdobící sáček a jednotlivé cupcakes s ním nazdobte.

Přejeme sladkou, květinovou chuť!

Obrázek: FreeDigitalPhotos

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]