Vynikající recept na líné trubičky s krémem: Jsou hotové za pár minut díky méně známé fintě

Líné pudinkové trubičky pečení na zavěšených lžících
Fotografie: YouTube

Sladkosti, zákusky, dobrůtky sice nepatří zrovna do zásad zdravé kuchyně, ale jednou za čas si dopřát sladké nevadí. Třeba tyto trubičky

Sladké dezerty a zákusky patří k tradicím české kuchyně. Jejich příprava je někdy složitá a časově náročná, jindy ale dokážeme i díky moderním vymoženostem čas i energii ušetřit. Například listové těsto lze zakoupit chlazené nebo dokonce mražené. Samozřejmě si jej můžete také vytvořit sami, a to dokonce i do zásoby. Nebo poprosit šikovnou maminku, babičku či třeba sousedku.

Rychlé trubičky s krémem, když je chuť na sladké

Máte doma listové těsto? Nabízí se přidat obligátní: „A mohla bych ho vidět?“ To si ale pro dnešek odpustíme. Přinášíme totiž recept, který vám doslova vytrhne trn z paty. Rychlé a líné trubičky s pudinkovou náplní si zamilujete. Ba co víc – „fígl“ se lžícemi budete jistě využívat nejen u nich. Skvěle se hodí například i pro oblíbené kremrole nebo trdelník. Tento snadný a chutný dezert ze základních surovin potěší celou rodinu.

Ingredience:

  • Listové těsto – 400 g;
  • Pudinkový prášek s vanilkovou příchutí – 45 g (pozor, jeden klasický sáček mívá kolem 37 g);
  • Krystalový nebo krupicový cukr – 50 g;
  • Mléko – 400 ml;
  • Smetana na šlehání (minimálně 33 % tuku) – 300 ml;
  • Lískové ořechy – 100 g.
Andělský cheesecake nakrájené kousky čtyři vedle sebe dva vzadu

Lahodný a nadýchaný tvarohový koláč, který jsem okoukala od známé šéfkuchařky

Líné pudinkové trubičky motání těsta na lžíci
Fotografie: YouTube

Postup:

  • Listové těsto nakrájejte na proužky o šířce 1,5 cm.
  • Každý takto vzniklý proužek omotejte kolem dvou spojených lžic.
  • Proužky ve lžících zavěste na mřížku.
  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Proužky těsta zavěšené na lžících pečte bez snižování teploty po dobu asi 20 minut.
Líné pudinkové trubičky mixování pudinku
Fotografie: YouTube
  • V mezidobí si připravte krém:
  • Smíchejte pudinkový prášek, cukr a mléko.
  • Takto připravenou pudinkovou směs vařte do zhoustnutí.
  • Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 minut vychladnout.
  • Do vychladlého pudinku přidejte šlehačku, následně směs vyšlehejte do pěny.
Líné pudinkové trubičky plnění zeleným cukrářským sáčkem
Fotografie: YouTube
  • Krémem naplňte vychladlé trubičky, nejlépe pomocí cukrářského sáčku.
  • Konce obalte v nadrcených oříšcích.
Líné pudinkové trubičky hotové na hromádce na černé desce
Fotografie: YouTube
  • Rychlý a lahodný dezert je připraven k podávání.
  • Přejeme vám dobrou chuť a přidáváme tip: Krém můžete obměňovat. Použijete-li bílkový sníh s cukrem, vzniknou vám klasické kremrole.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*