Sladkosti, zákusky, dobrůtky sice nepatří zrovna do zásad zdravé kuchyně, ale jednou za čas si dopřát sladké nevadí. Třeba tyto trubičky
Sladké dezerty a zákusky patří k tradicím české kuchyně. Jejich příprava je někdy složitá a časově náročná, jindy ale dokážeme i díky moderním vymoženostem čas i energii ušetřit. Například listové těsto lze zakoupit chlazené nebo dokonce mražené. Samozřejmě si jej můžete také vytvořit sami, a to dokonce i do zásoby. Nebo poprosit šikovnou maminku, babičku či třeba sousedku.
Rychlé trubičky s krémem, když je chuť na sladké
Máte doma listové těsto? Nabízí se přidat obligátní: „A mohla bych ho vidět?“ To si ale pro dnešek odpustíme. Přinášíme totiž recept, který vám doslova vytrhne trn z paty. Rychlé a líné trubičky s pudinkovou náplní si zamilujete. Ba co víc – „fígl“ se lžícemi budete jistě využívat nejen u nich. Skvěle se hodí například i pro oblíbené kremrole nebo trdelník. Tento snadný a chutný dezert ze základních surovin potěší celou rodinu.
Ingredience:
- Listové těsto – 400 g;
- Pudinkový prášek s vanilkovou příchutí – 45 g (pozor, jeden klasický sáček mívá kolem 37 g);
- Krystalový nebo krupicový cukr – 50 g;
- Mléko – 400 ml;
- Smetana na šlehání (minimálně 33 % tuku) – 300 ml;
- Lískové ořechy – 100 g.
Lahodný a nadýchaný tvarohový koláč, který jsem okoukala od známé šéfkuchařky
Postup:
- Listové těsto nakrájejte na proužky o šířce 1,5 cm.
- Každý takto vzniklý proužek omotejte kolem dvou spojených lžic.
- Proužky ve lžících zavěste na mřížku.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Proužky těsta zavěšené na lžících pečte bez snižování teploty po dobu asi 20 minut.
- V mezidobí si připravte krém:
- Smíchejte pudinkový prášek, cukr a mléko.
- Takto připravenou pudinkovou směs vařte do zhoustnutí.
- Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 minut vychladnout.
- Do vychladlého pudinku přidejte šlehačku, následně směs vyšlehejte do pěny.
- Krémem naplňte vychladlé trubičky, nejlépe pomocí cukrářského sáčku.
- Konce obalte v nadrcených oříšcích.
- Rychlý a lahodný dezert je připraven k podávání.
- Přejeme vám dobrou chuť a přidáváme tip: Krém můžete obměňovat. Použijete-li bílkový sníh s cukrem, vzniknou vám klasické kremrole.
Napište komentář