Dokonale nadýchaná kokosová buchta, bez které si kávu už nedokážete představit

Kokosové sušenky hotové proužky krájení

Ty chvíle, kdy nás „honí mlsná“ a my marně hledáme, co bychom sezobli, známe všichni. Máte rádi kokos? Pak je volba jasná!

Ke kávě či čaji, nebo i jen tak… Každý si rád občas vychutná dobré sušenky. Kde je vlastně jejich původ? Ve starověkých kulturách, kde se nejčastěji používaly jako trvanlivé cestovní potraviny. V 7. století se začaly objevovat sladké varianty v Persii a jejich obliba se s křížovými výpravami rozšířila po Evropě, kde se sušenky postupně vyvíjely a staly se oblíbeným dezertem.

Sušenky s kokosovou moučkou

Sušenky, na které vám přinášíme recept, jsou lahodným a voňavým mlsáním, které se skvěle hodí k čaji nebo kávě. Určitě si je oblíbíte, ony totiž mají naprosto neuvěřitelně jemnou texturu a intenzivní kokosovou chuť. Tento recept lze připravit různě– suroviny i postupy jsou variabilní. Jejich společným rysem je kokosová moučka, která dodává jedinečnou chuť a vůni. Můžete ji přidat přímo do těsta nebo ji použít k ozdobení. Je také možné přidat další ingredience, například ořechy, čokoládu nebo sušené ovoce.

Ingredience:

  • Vejce – 2 ks;
  • Cukr krystal – 80 g;
  • Sůl – špetka;
  • Máslo – 70 g;
  • Hladká mouka – 290 g;
  • Prášek do pečiva – 1 lžička;
  • Kakao – 1 lžíce;
  • Mléko – 1 lžíce;
  • Džem – 3 lžíce;
  • Kokosová moučka.
Nepečené tiramisu hotové posypané čokoládou

Nejjemnější tiramisu, které jste kdy ochutnali: Tento recept z luxusní pražské cukrárny zná jen hrstka lidí

Kokosové sušenky propíchané pláty nahoře tmavé těsto

Postup přípravy sušenek s kokosovou moučkou:

  • Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a špetku soli.
  • Poté přilijte rozpuštěné máslo a vše dobře promíchejte.
  • Do směsi postupně přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Vypracujte těsto.
  • Měkké a nelepivé těsto rozdělte na dvě stejné části.
  • Do jedné části přidejte kakao a mléko a dobře zapracujte.
  • Obě části těsta znovu rozdělte na poloviny.
  • Ze všech částí těsta rozválejte menší kruhy.
  • Vrstvěte 4 pláty na sebe, střídavě čokoládovou a světlou vrstvu.
  • Těsto po celé ploše propíchejte vidličkou.
  • Pečte při 180 °C asi 15 minut.
  • Po upečení potřete povrch sušenek džemem a bohatě posypte kokosovou moučkou.

Kokosové sušenky hotové pruhované sušenky naskládané na sobě

  • Nakonec upečený plát nakrájejte na menší kousky a podávejte.
  • Teď už zbývá jen udělat si kávu nebo čaj a vychutnat si sušenky.

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*