Lahodné sýrové kotletky jsou skvělým receptem pro milovníky masa

Pokud hledáte inspiraci na rychlý oběd, nebo večeři a doma máte mleté maso, můžete vyzkoušet například tento skvělý recept na sýrové kotletky, které zachutnají s jistotou celé vaší rodině. Vyzkoušíte tak něco nezvyklého, nejen klasické karbanátky, nebo sekanou. Pusťte se do toho, je to velmi snadné. Zapojit do vaření můžete třeba i své ratolesti.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu sýrových kotletek?

Než se pustíte do vaření, připravte si tyto suroviny:

  • 500 gramů mletého masa (druh si vyberte dle osobních preferencí)
  • 1 lžičku soli, pepře a sušených italských bylinek
  • 2 vařená vajíčka
  • 100 gramů smetanového taveného sýra

Dále budete potřebovat: asi dvě rajčata a jednu až dvě lžíce majonézy.

Jak postupovat při přípravě sýrových kotletek?

Ve velké míse smíchejte vybraný druh mletého masa se solí, mletým pepřem a italskými bylinkami. Poté se pusťte do přípravy sýrového kabátku na maso. V menší misce si nastrouhejte vařená vejce nahrubo, zakápněte majonézou, vložte i tavený sýr a na kostičky pokrájená omytá rajčata. Vše důkladně propojte, aby vznikla homogenní směs.

K ruce si následně vezměte plech a vystelte jej alobalem, či pečícím papírem a na něj vyskládejte kotletky vytvarované z mletého masa. Na jednotlivé porce navrstvěte dostatečné množství sýrové náplně s vejci a rajčaty a dejte pokrm zapéct do trouby na zhruba deset až dvacet minut při 180 stupních Celsia. Troubu si však nastavte dle vašich zvyklostí.

Servírování sýrových kotletek

Upečené sýrové kotletky budou skvělé s opečeným, nebo vařeným bramborem. Hodí se k nim však i hranolky, krokety, či čerstvé pečivo. Doplnit porci můžete o zeleninový salátek, nebo nakládanou zeleninu, jako jsou kyselé okurky, cibulky, nebo papriky. Ochutit maso lze i různými druhy studených omáček, kam můžete zařadit tatarku, kečup, nebo majonézu. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]