Vláčný jogurtový dort s libovolným ovocem: Tak měkký a jemný! Návštěvu uchvátí nezapomenutelnou chutí

Připravte si lahodný domácí dort s jogurtem a ovocem, který naprosto předčí vaše očekávání. Jeho příprava je jednoduchá a nevyžaduje mnoho času.

Pokud máte chuť připravit si nějaký dezert, ale všechny vaše recepty již máte okoukané, máme pro vás velmi dobrou zprávu. Tento lahodný domácí dort s jogurtem a ovocem naprosto předčí vaše očekávání a kompletně uspokojí vaše chuťové buňky. Je totiž velmi jemný a měkký, tudíž se vám bude krásně rozplývat na jazyku – prostě si ho zamilujete. Příprava je navíc velmi jednoduchá, takže si s ní hravě poradí každý začátečník v kuchyni.

Domácí koláč s jogurtem a ovocem

Tento lahodný dort s jogurtem a ovocem naprosto překvapí každou vaši návštěvu. Jedná se totiž o velmi lahodný dezert, který vás okouzlí svou jemností a měkkostí. Právě díky konzistenci se vám bude pomalu rozplývat na jazyku a pochutná si tak na něm každý. Abyste získali co nejlepší výsledek, snažte se postupovat krok po kroku v níže uvedeném postupu. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 200 gramů pšeničné mouky
  • 130 gramů másla (musí být studené)
  • 3 ks žloutek (musí být studené)
  • Půl lžičky prášku do pečiva
  • 80 gramů moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • Špetka soli

Ingredience potřebné k přípravě náplně:  

  • 400 gramů smetany
  • 200 gramů jogurtu
  • 30 gramů kukuřičného škrobu
  • 130 gramů cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 špetky soli
  • 3 ks vaječné bílky (musí být studené)
  • Ovoce (dle vašeho výběru)

Postup pro přípravu:

  • Ještě než začněte, zkontrolujte, zda jsou vaše žloutky a máslo dostatečně studené. Poté se rovnou vrhněte na samotné máslo a nakrájejte ho na malé kostičky.
  • Ty vložte do větší mísy a prosejte k nim pšeničnou mouku, prášek do pečiva, špetku soli, přidejte vanilkový cukr, moučkový cukr a všechny suroviny promíchejte svýma rukama, abyste získali vláčné těsto (postupujte rychle, aby se máslo nerozpustilo).
  • Nyní si těsto položte na pracovní plochu a udělejte do něj uprostřed otvor. Do otvoru vložte žloutky a těsto rychle prohněťte. Poté jej vložte do sáčku a uložte do chladničky.
  • Mezitím, co se bude těsto chladit, se můžete vrhnout na náplň – nezapomínejte, že vaječné bílky musí být opět studené. Smíchejte smetanu s jogurtem, přidejte škrob a vanilkový cukr a vše promíchejte stěrkou dohladka.
  • Poté šlehejte po dobu 1 minuty bílky se špetkou soli, přidejte k nim cukr a vyšlehejte je do nadýchaného těsta. To poté vmíchejte do směsi smetany a cukru. Vše velmi dobře promíchejte, abyste získali jednolitou hmotu.
  • Nyní si nakrájejte ovoce na malé kousky (můžete použít například broskve, ananas nebo lesní plody).
  • Vyložte plech pečicím papírem a rozprostřete na něj většinu těsta. To dobře zarovnejte a na jeho povrch položte kousky ovoce a přelijte je náplní.
  • Zbylé těsto poté natrhejte a po částech jej položte na krém. Plech poté vložte do trouby předehřáté na 180 °C a koláč pečte asi 40 minut.
  • Po upečení stačí hotový dort vyndat z trouby a nechat jej vychladnout. Před podáváním jej poté můžete ještě posypat moučkovým cukrem.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Na tomto jedinečném dortu si rozhodně pochutná celá vaše rodina. Je velmi jemný a měkký, tudíž mu hosté po několika soustech prostě propadnou. Můžete klidně vyzkoušet rozdílné verze s rozdílným ovocem, což vám pomůže poznat, která volba je pro vás ta nejlepší.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*