Tvarohový koláč z jiného světa: O recept na tuto nadýchanou krásu bude žadonit každá návštěva

vynikající lahodný koláč

Koláče jsou jistě velmi oblíbenou sladkou pochutinou mnoha lidí. S pomocí tohoto jedinečného receptu je navíc uděláte tak jemné, že už jiné koláče chtít nebudete.

K odpolední kávě, snídani či jen tak během dne si hodně lidí rádo dá něco sladkého. Někdo má rád čokoládu, někdo zákusek či například něco pečeného, jako jsou koláče. Koláče lze udělat na několik způsobů s různými náplněmi. Díky tomuto receptu je navíc vytvoříte tak skvělé, že se po plném pekáči jen zapráší a žádný koláč nezbyde.

Co budete potřebovat

  • 5 vajec
  • 200 g cukru
  • špetku soli
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 120 ml kefíru
  • 280 g mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 300 g tvarohu
  • 3 polévkové lžíce moučkového cukru

plech

Začněte přípravou těsta

Základem skvělého tvarohového koláče je jeho jemné a nadýchané těsto. Vezměte si tedy větší misku, rozklepněte do ní 4 vejce, přidejte cukr a sůl. Pomocí mixéru vše důkladně rozmixujte, dokud se vám nevytvoří bílá hmota. Poté do misky přidejte kefír s rostlinným olejem a opět mixérem důkladně do hladka rozšlehejte.

trouba

Nachystejte si pekáč

Jakmile máte hmotu v misce rozšlehanou, tak si připravte zapékací mísu nebo hluboký pekáč. Do misky ještě přidejte mouku a prášek do pečiva. Vše zakončete tím, že pomocí stěrky uhnětete těsto. Pekáč následně vymažte máslem či trochou rostlinného tuku a nalijte do něj těsto. To za pomocí stěrky poté rovnoměrně rozprostřete tak, aby zabíralo celý pekáč.

buchta

Celý koláč upečte

Vezměte si menší misku, do která dáte tvaroh. K tvarohu pak přidejte poslední vejce, moučkový cukr a pomocí mixéru vše rozšlehejte. Následně touto směsí naplňte cukrářský sáček a na koláči vytvořte mřížkovaný vzor. Troubu rozehřejte na 180 °C a poté do ní vložte plech. Koláč pečte přibližně 45 minut, po této době vyjměte plech z trouby a máte hotovo.

Zdroj: Souspark

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*