Rychlý a lahodný dort připravený v mikrovlnce. Pečení se již více nemusíte děsit

Dort patří nejen k oslavám, ale také k nedělní kávě. Je proto dobré vědět, jak ho můžeme rychle a jednoduše připravit. 

Ne každá hospodyně ráda peče, ale pokud čekáte příchod návštěvy, na stůl nějaké občerstvení zkrátka patří. Rychlým řešením je dort, který dokážeme během 15 minut připravit v mikrovlnné troubě. Recept nás překvapí nejen svým jednoduchým postupem, ale hlavně výslednou lahodnou chutí, kterou dort má. Pečení nemusí být náročné a trvat hodiny. Pojďme se společně podívat na to, jak si ho ulehčit. 

Potřebné ingredience pečlivě odměříme

Jelikož se jedná o dezert, je zapotřebí být přesní. U hlavního chodu nebo přílohy není zapotřebí se přesně držet receptu, občas můžeme i zaimprovizovat. To ale neplatí o pečení. Právě u sladkých dezertů je nutné se přesně držet množství i použitých ingrediencí. Jedna jediná změna od receptu dokáže celý pokrm zkazit a na konci by na nás nečekala sladká odměna, ale naopak velké zklamání. 

Ne dort z mikrovlnky budeme potřebovat 2 středně velká vejce, 5 polévkových lžic mouky, 1 polévkovou lžíci kakaového prášku, 6 polévkových lžic mléka, 2 polévkové lžíce oleje a 260 gramů cukru. Na dochucení a udržení potřebné konzistence si připravíme sůl, ocet a mandle. Abychom mohli korpus prokládat lahodným krémem, budeme potřebovat ještě 350 mililitrů smetany na šlehání.

Držíme se přesně daného postupu

Jako první si vyšleháme vejce spolu se 150 gramy cukru. To uděláme v hluboké míse pomocí metličky nebo robota. Šleháme do té doby, dokud nám v míse nevznikne jemný sníh. K tomu následně přidáme špetku soli a mléko.

Jakmile máme směs promíchanou, přidáme do misky kakao a opět promícháme. Následně přidáme ingredience tekuté, tedy sodu a rostlinný olej. Vezmeme si kulatý talíř, který může do mikrovlnné trouby a směs do něj přelijeme. 

Vložíme ho do trouby a necháme péct na maximální výkon po dobu 5 minut. Po upečení ho ještě 10 minut v troubě necháme, těsto nám tak dostane ideální konzistenci. Mezitím si připravíme krém, kterým dort budeme plnit. Ten získáme ušleháním smetany s 60 gramy cukru. Jakmile vyndáme korpus z trouby, rozpůlíme jej podélně napůl. Jednu půlku potřeme vzniklým krémem, přiložíme na něj polovinu druhou a na tu naneseme zbytek krému. Navrch nasypeme ořechy.