Lasagne z instantních nudlí jsou levné, rychlé a dokonce i zdravé. Převrátí vaše představy o italské kuchyni naruby

Můžeme jim říkat vermicelli lasagne, není to ale nic jiného, než zapečené instantní nudle. Jsou snadné na přípravu a přitom chutnají skvěle jako jejich složitější bratříček.

Jsou levné, úžasně rychlé a přitom perfektní mňamka! Je prakticky nemožné se do nich nezamilovat. Nemusíte bojovat se složitou přípravou klasických lasagní z plátů těstovin, pravděpodobně máte vše na jejich přípravu neustále doma po ruce a jejich jemná textura prakticky nemá konkurenci. Tak na nic nečekejte a dejte se do vaření.

Na vermicelli lasagne budeme potřebovat

  • Cibule – 1 ks
  • Slunečnicový olej – 60 ml
  • Červená paprika – 1 ks
  • Zelená paprika – 1 ks
  • Rajče – 200 g
  • Sůl – 1 lžička
  • Voda – 400 ml
  • Vermicelli nebo čínské instantní nudle – 375 g
  • Chilli – dle chuti
  • sýr – 400 g

Návod na přípravu

Cibuli, rajčata a červenou a zelenou papriku očistěte a všechnu zeleninu nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a orestujte na ní nejprve cibulku dorůžova a poté přidejte oba druhy paprik. Pokračujte ve vaření, dokud paprika nezměkne.

Když je paprika měkká, přidejte do pánve krájená rajčata, vše posypejte asi půlkou čajové lžičky soli a vše společně povařte asi 5 minut. Pak přilijte vroucí vodu a na středním ohni přiveďte k varu. Do vroucí omáčky vsypte instantní nudle, vraťte pokličku zpátky na místo a počkejte, až nudle změknou.

V samostatné misce vyšlehejte vejce se solí a špetkou chilli. Zapékací mísu vymažte olejem a vyklopte do ní nudle s omáčkou. Vše zalijte rozšlehaným vajíčkem a posypejte nahrubo strouhaným sýrem. Vložte zapékací mísu s nudlemi do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte je asi 15 minut, dokud se sýr na povrchu úplně nerozteče a mírně nezezlátne. Pak je hotovo a můžete zapečené těstoviny vyndat z trouby ven. Teď už jen nakrájejte vermicelli lasagne na porce a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]