Levný a chutný: Připravte si babiččin dort se skořicí

Honí vás mlsná a v lednici máte jen pár základních surovin, jako je mléko a máslo? I z těch se dá v kombinaci s moukou, kukuřičným škrobem a skořicí vykouzlit chutný dort. Vyzkoušejte jej sami. Je prakticky velmi levný a připravený ho budete mít během několika minut.

Potřebné suroviny na babiččin dort se skořicí

Než se pustíte do pečení, připravte si na těsto:

  • 1 sklenici hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • 6 lžic másla
  • 2 lžíce oleje

Na náplň budete potřebovat:

  • 1 šálek moučkového cukru
  • ¼ sklenice kukuřičného škrobu
  • 2 šálky mléka
  • 100 gramů másla
  • 1 lžičku vanilkové esence (nebo vanilkový cukr)
  • ¼ lžičky mleté skořice

Jak postupovat při výrobě dortu?

Nejprve se pusťte do přípravy těsta. V míse si smíchejte hladkou mouku s máslem, solí a olejem a vypracujte hladké a homogenní těstíčko. To posléze vložte do sáčku a nechte chvíli chladit v lednici. Mezitím si zhotovte náplň do dortu. To učiníte tak, že si v rendlíku smícháte moučkový cukr, kukuřičný škrob a rozpustíte jej v teplém mléku. Směs vaříte na středním plamenu a mícháte metličkou až do zhoustnutí. Poté krém odtavíte z plotny a zašleháte do něj změklé máslo a vanilkovou esenci, nebo cukr.

Fáze pečen korpusu a kompletace dortu

Až budete mít hotový krém do dortu, vyjměte těsto z chladničky a vystelte jím máslem vymazanou formu na koláč. Doprostřed nasypte umělé fazole, aby dno zůstalo na své místě a nekynulo.

Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů zhruba 20 minut. Poté upečený korpus nechte chvíli vychladnout a následně do něj vlijte mléčná krém s máslem.

Povrch dortu posypte mletou skořicí a dejte vše do lednice chladit a ztuhnout.

Podávejte například s čerstvým ovocem, nebo šlehačkou. Do krému můžete také přidat místo mléka tučnější smetanu. Náplň tak získá plnější chuť.

Tip pro čokoholiky: vhodné je zakomponovat do krému rozpuštěnou hořkou čokoládu. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]