Kuřecí maso lze připravovat mnoha způsoby. Pokud jej zrovna nechcete smažit či péct, můžete jej dát marinovat a poté jej udělat buď na grilu nebo na pánvi.
Kuřecí maso patří mezi nejčastější maso, které lidé kupují. Z tohoto druhu masa si můžete doma připravit různá jídla, a právě proto si jej lidé tolik oblíbili. Jedná se o surovinu, kterou lze jíst jak v zimě, tak v létě a během letního období si navíc kuřecí maso můžete naložit do marinády a poté si jej osmažit na pánvi nebo na grilu. Pokud byste se rádi naučili maso marinovat a poté si jej vychutnat, připravte si jej podle tohoto receptu.
Suroviny, které budete potřebovat
Abyste si mohli připravit, a nakonec i vychutnat marinované kuřecí maso, budete potřebovat následující suroviny:
- 1,5 kg kuřecího masa
- 150 ml kefír
- 1,5 čajové lžičky soli
- 3 ks stroužky česneku
- 1 čajová lžička medu
- 50 ml sójová omáčka
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
Postup přípravy je velmi jednoduchý
Příprava tohoto receptu není nijak složitá, a proto ji zvládnete i ve chvíli, jestliže nemáte žádné zkušenosti s vařením nebo s přípravou jídel v kuchyni. Začněte přípravu tím, že si vezmete kuřecí maso, omyjete jej pod tekoucí vodou a poté z něj okrájejte bílé kousky, které na mase nechcete. Tím si maso očistíte a následně jej můžete nakrájet na malé kousky nebo na nudličky.
Zpracujte kuřecí maso
Následně si vezměte sůl a bohatě s ní maso osolte. Následně maso promněte rukama, aby se sůl dostala všude. Poté dejte kuřecí kousky do misky a přilijte k nim kefír. Tuto misku následně přikryjte talířem, aby se miska zakryla a vše protřepte. Jestliže se na tuto metodu necítíte, vezměte si kuchyňské náčiní a maso s kefíre promíchejte. Důležité je, aby se maso kefírem důkladně obalilo.
Nechte maso marinovat
Jelikož už máte maso v míse a je i promíchané, můžete jej dát do lednice alespoň na 40 minut. Po uplynutí této doby si dejte na pánev trochu oleje a rozehřejte jej. Jakmile bude olej dostatečně horký, dejte na pánev kousky kuřecího masa a z každé strany jednotlivý kousek osmažte dozlatova. Až si všimnete, že je nějaký kousek opečený z obou stran, dejte jej na talíř.
Smažení a dochucení kuřecího masa
Takto smažte všechny kuřecí kousky a jakmile budou všechny osmažené, vraťte je všechny zpět do pánve. Nyní už ale přidejte prolisovaný česnek, med, rajčatový protlak a sójovou omáčku. Všechny tyto suroviny důkladně s kuřecími kousky promíchejte a vařte kuře v omáčce, která vám v pánvi vznikne. Na vedlejší plotýnku si můžete dát mezitím vařit brambory. Až bude maso důkladně propečené, můžete plotnu vypnout a pustit se do jídla.
Napište komentář