Celý život jste připravovali mleté maso špatně. Díky této ingredienci získáte nejkřupavější karbanátky

Mleté kuřecí maso není oproti jiným druhům tolik výrazné, je zapotřebí jeho chuť něčím výrazným podtrhnout. Často také bohužel dochází k tomu, že pokrmy z kuřat jsou suché.

Kuřecí maso se neřadí mezi ta nejšťavnatější, často naopak dochází k tomu, že pokrmy z něho připravované jsou velmi suché. To dokáže zkazit dojem nejen ze samotného masa, ale i z celkového pokrmu. Naštěstí ale existuje jednoduchý trik, který znaly už naše babičky a nyní se do českých kuchyní zase vrací zpět.

Ingredience potřebné na přípravu šťavnatého kuřecího masa:

  • mleté ​​kuřecí maso – 500 gramů
  • cibule – 2 kusy
  • krajíc chleba – 2 kusy
  • mléko – 100 mililitrů
  • vejce
  • zelí – 100 gramů
  • sůl – ½ lžičky
  • česnek – stroužek

Doma připravené mleté maso bude vždy lepší

Ideálním řešením je namlít si kuřecí maso doma, pokud to ale pro nás možné není, i to zakoupené nám postačí. To je ovšem zapotřebí prohnat mlýnkem na maso ještě jednou, aby právě jeho výsledná chuť byla šťavnatější a plnější. Kromě samotného masa pomeleme také cibuli a 2 předem namočené krajíce chleba. Ty si namočíme do mléka.

Mleté maso a brambory

Z téhle pochoutky z brambor a mletého masa rodině došla slova. Manžel mě díky ní nosí v náručí

Kuřecí řízky

Vše smícháme a prohněteme

V míse, kterou umístíme pod strojek, se nám tímto způsobem smíchá mleté kuřecí maso, cibule, chleba a zbytky vymačkaného mléka. Směs promícháme a vyklepneme do ní také vejce. Vedle si najemno nakrájíme zelí, které do směsi následně také přimícháme. Vše dochutíme solí a také česnekem vymáčknutým přes česnekový lis.

Kuřecí řízky

Vytvoříme řízky, které postupně smažíme

Nyní je již postup standardní jako u klasických řízků. Z masové směsi jednoduše vytvoříme bochánky, ze kterých následně uděláme karbanátky a ty postupně obalíme v trojobalu. Pokud nechceme jídlo hutné, vystačí nám místo trojobalu samotná strouhanka. Řízky připravíme na pánvi s olejem, dozlatova je osmažíme z obou stran a můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*