Připravte si měkké a nadýchané buchtičky s vanilkovým krémem ke každé příležitosti. Strčí do kapsy nejen moravské koláče

Návštěva je už téměř za rohem a vy stále nemáte vymyšleno, který dezert budete po obědě podávat? Vyzkoušejte tyto snadné nadýchané buchtičky.

Pokud vás již všechny dezerty, které jste dosavad dělali, omrzely, recept na měkké a nadýchané buchtičky vám jistě vykouzlí úsměv na tváři. Příprava není nijak složitá a pokud navíc pečete s láskou, budou hotové coby dup. Jsou krásné, voňavé, hodí se ke každé příležitosti a potěší snad každého milovníka sladkých dezertů. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do příprav.

Měkké a nadýchané buchtičky

Aby vaše měkké a nadýchané buchtičky byly dokonalé, nebudete k nim paradoxně potřebovat mnoho surovin . postačí vám ty nejzákladnější, které již pravděpodobně máte doma. Příprava je navíc velmi jednoduchá, takže si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do kuchyně, k přípravě této pochoutky budete potřebovat následující ingredience:

  • 350 gramů mouky
  • 180 mililitrů mléka
  • 50 gramů cukru
  • 20 gramů másla
  • 8 gramů droždí
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks vaječný bílek
  • Špetka soli
  • Vanilka, podle chuti
Fotografie: Freepik

Na přípravu krému budete potřebovat:

  • 250 mililitrů mléka
  • 30 gramů cukru
  • 20 gramů kukuřičného nebo běžného škrobu
  • 1 ks žloutek
  • Vanilin

Postup pro přípravu:

  • Nejprve rozpusťte cukr a droždí v teplém mléce a posléze ingredience pořádně promíchejte.
  • Do směsi dále přidejte změklé máslo a rostlinný olej, přičemž suroviny pořád míchejte, dokud vám nevznikne homogenní směs. Poté přidejte vaječný bílek a směs vyšlehejte drátěnou metlou.
  • Nyní do směsi přidejte prosátou mouku a vypracujte husté těsto (mouku je lepší přidávat po částech, abyste těsto hnětli rovnoměrně).

  • Těsto nyní umístěte na teplé místo, přikryjte a nechte ho jednu hodinu odpočívat.
  • Nyní je čas připravit si krém – stačí pouze smíchat všechny ingredience, vyšlehat je do hladka a poté je vařit za stálého míchání na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Poté nechte krém dostatečně vychladnout.
  • Nakynuté těsto nyní rozválejte a nakrájejte na proužky, přičemž každý z nich srolujte do tvaru šneka a položte ho na plech vyložený pečícím papírem.
  • Buchtičky potřete rozšlehaným žloutkem a poté na ně vymačkejte podle vašich preferencí krém.

  • Nakonec už stačí buchtičky akorát vložit do trouby předehřáté na 190 stupňů a péct asi 20 až 25 minut. Poté už stačí dezert posypat trochou moučkového cukru a můžete podávat.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]