Mleté maso uvařte společně s bramborami

Tento recept je jedním z nejjednodušších a nejchutnějších možností rychlé večeře nebo oběda. Stačí mít jenom mleté maso. Jeho vaření nezabere téměř žádný čas. Stačí totiž jen vložit mleté maso mezi vrstvy brambor a vložit všechno do trouby.

S tímto receptem určitě zabodujete, uvaří se skoro sám

Na tento recept budete potřebovat:

  • 800 gramů brambor
  • Cibuli
  • Mleté maso
  • Různé druhy koření
  • 2 vejce, mléko
  • Tvrdý sýr

Postup je velmi jednoduchý. Brambory nakrájejte na plátky, jednu cibuli nasekejte najemno. Zapékací misku pomažte olivovým olejem, a rozsypejte po jejím dně cibuli. Sůl, pepř a papriku přidejte do misky a rovnoměrně rozložte mleté maso. Znovu na něj položte brambory.

Poté rozbijte dvě vejce do samostatné misky, přidejte 100 mililitrů mléka, osolte a důkladně promíchejte. Výslednou směs poté nalijte do formy s bramborami a mletým masem, vložte ji poté do trouby, kterou jste si předehřáli na 180 stupňů po dobu 40 minut.

Nastrouhejte jakýkoliv tvrdý sýr, posypeme jím misku plnou masa a vrátíme pekáček do trouby na dalších 20 minut. K tomuto receptu můžete ještě přidat například houby, protože to ovlivní výslednou chuť.

Zajímavou kombinací je mleté maso s listovým těstem

Na tento recept budete potřebovat mleté maso, listové těsto, červené papriky, vejce, sezamová semínka a koření dle chuti. Postup je jednoduchý stejně jako u prvního receptu. Mleté maso dejte do misky společně s dvěma vejci. Papriky rozmixujte nebo nakrájejte, vložte do mísy a okořeňte.

Listová těsta rozválejte a překrájejte na trojúhelníky křížením. Masovou směs dejte na delší strany trojúhelníků. Poté začněte těsto stáčet a boky zahrňte dovnitř. Závitky potřete vajíčkem, dejte na pečicí papír a posypte sezamovými semínky. Dejte péct do zlatova, a podávejte ještě teplé. Klidně můžete přidat trochu hořčice, ale dávejte pozor, aby vám z těsta nevytekla.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]