Nevídané spojení ořechů a čokolády: Po prvním soustu pochopíte, proč ho dělám na každou oslavu

Nadýchaná buchta

Výroba dortů není příliš oblíbenou kuchařskou disciplínou a to hlavně proto, že je zapotřebí dodržovat přesné poměry a množství v receptu. Se správným receptem jde ale i pečení samo.

Přípravě domácích dortů se mnoho lidí vyhýbá hlavně z toho důvodu, že se jedná o velmi precizní práci, ve které se musíme držet předem daného zadání. I jen mírná odchylka od receptu totiž velmi často znamená, že výsledek nebude takový, jaký požadujeme. Pokud si ale vybereme správný recept, dokážeme lahodný dort vytvořit i s minimem cukrářských dovedností.

Ingredience potřebné na přípravu dortového korpusu:

  • 6 vajec
  • 80 gramů cukru krystalu
  • 60 gramů hladké mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • 100 gramů nasekaných lískových ořechů
  • špetka soli

Nadýchaná buchta

Ingredience potřebné na přípravu dortového krému:

  • 4 vejce
  • 100 gramů cukru krystalu
  • 20 gramů kukuřičného škrobu
  • 1 litr mléka
  • 180 gramů másla
  • 100 gramů čokolády
  • 2 kávové lžíce kakaa
  • 100 gramů nasekaných lískových ořechů
  • 10 gramů vanilky
  • 50 gramů moučkového cukru
  • 300 gramů smetany
  • špetka soli

Nadýchaná buchta

citronový koláč

Tento recept na mňamózní citronový koláč by měl znát každý. Uložte si ho, než na něj zapomenete

V prvním kroku si připravíme těsto na korpus

Na přípravu korpusu budeme potřebovat vyšlehat vejce. Toho docílíme pomocí mixéru, je dobré je předem trochu osolit. Jakmile se nám žloutky a bílky spojí v jednu hmotu, do směsi postupně přidáme cukr a mouku a vyšleháme nadýchané těsto. Do něj následně zašleháme také lískové ořechy a přelijeme jej do mísy s pečícím papírem. Korpus pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 30 minut.

Nadýchaná buchta

Během toho co je korpus v troubě si vytvoříme krém

Na přípravu krému budeme potřebovat v misce smíchat vejce s cukrem, solí a kukuřičným škrobem. Ingredience nejprve promícháme, poté přelijeme do hrnce a umístíme na plotnu. Směs zahřejeme a postupně do ní naléváme mléko. Jakmile nám krému začne houstnout, přidáme také máslo a všechny ingredience vyšleháme do hladkého krému. Ten rozdělíme na dvě stejné poloviny.

Nadýchaná buchta

Vzniklé krémy ochutíme a ozdobíme jimi hotový korpus

Do jedné poloviny krému vložíme čokoládu, proseté kakao a oříšky. Druhý krém dochutíme vanilkou. Jakmile máme korpus hotový, v polovině jej rozřízneme. První část korpusu na jeho povrchu potřeme čokoládovým krémem, který následně přikryjeme druhou polovinou korpusu, kterou polijeme krémem vanilkovým. Dort dáme do lednice a ze smetany a moučkového cukru vytvoříme hustý krém, který použijeme na zdobení výsledného dortíku.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*