Nakládaná rajčata na Kavkazský styl. Už je nikdy nebudete skladovat jinak, i 50 sklenic je málo. Letos musíte na 100 % vyzkoušet

nakládaná rajčata

Originální zavařeninou, která vás jistě překvapí, jsou nakládaná zelená rajčata. Způsob nakládání je inspirovaný Kavkazem. Tato rajčata vám dokáží příjemně zpestřit zimní jídelníček.

To, že rajčata jsou vhodná pouze na přípravu kečupu nebo suga, již dávno není pravda. Na následujícím receptu je ale velmi překvapující to, že nebudeme hledat ty nezralejší kusy, ale naopak sáhneme po těch, která jsou ještě zelená. Díky tomu jsou tato nakládaná rajčata opravdu originální a příjemným způsobem obohatí náš jídelníček.

Ingredience potřebné na pikantní nakládaná rajčata:

  • 2,5 kilogramu zelených rajčat
  • 1 česnek
  • 1,5 litru vody
  • 150 mililitrů octa
  • 2 polévkové lžíce soli
  • 50 gramů petrželky, 50 gramů kopru
  • 1 chilli paprička
  • 4 lžíce cukru

zelenina směs

Pikantní variantu připravíme díky chilli papričkám

Na přípravu nakládaných rajčat si nejprve připravíme onen nálev, do kterého je budeme dávat. Na ten bude potřeba nasekat nadrobno česnek, ke kterému následně přidáme také chilli papričku bez semínek, kopr a petržel. Nyní si vezmeme každé rajče zvlášť, podélně jej nakrojíme a vzniklou štěrbinu naplníme trochou připravené směsi.

rajčata plněná marinádou

Postupně plníme připravené sklenice

Do sklenice na zavařování umístíme nejprve petrželovou nať, na kterou následně poskládáme ochucená rajčata a to až po okraj sklenice. Naplněnou sklenici následně zalijeme vroucí vodou a přikryjeme pokličkou. Sklenici necháme 10 minut bez povšimnutí, mezitím plníme další. Následně si vezmeme každou sklenici a její obsah nalijeme do hrnce.

nakládaná rajčata zelená

Povaříme roztok tak, aby jeho chuť byla jedinečná

Do hrnce s nálevek ze sklenic přidáme sůl, cukr a 9% ocet. Takto připravený roztok nejprve promícháme a následně budeme 3–4 minuty vařit. Jakmile je marináda hotová, opět ji přelijeme do připravených sklenic a pečlivě uzavřeme. Sklenice následně vložíme do hrnce a sterilizujeme po dobu 15 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*