Naprosto famózní těstovinový salát se zakysanou smetanou

Pokud si chcete připravit lehkou a rychlou večeři, je ideální volbou například těstovinový salát. Ten dokonale zasytí a také doplní vitamíny, pokud je v něm zakomponovaná i zelenina. Inspirujte se tímto jednoduchým receptem. Z výsledku budete nadšení nejen vy, ale celá vaše hladová rodina. Rozhodně si pochutnáte!

Potřebné ingredience pro přípravu těstovinového salátu

Než se pustíte do vaření, obstarejte si následující suroviny:

– 1 až 2 balíčky vaječných těstovin dle obliby (například penne nebo kolínka)

– 1 až 2 kusy salátové okurky

– 2 malé cibule

– 2 až 3 rajčata

– 200 gramů šunkového salámu

– 200 gramů tvrdého sýra

– 450 gramů zakysané smetany

– 200 gramů majonézy

– sůl a mletý pepř na ochucení

Jak připravit těstovinový salát?

V první fázi si uvařte klasickým způsobem ve mírně osolené vodě těstoviny. Pak je sceďte a vložte do velké mísy. Následně si očistěte a nadrobno nakrájejte veškerou zeleninu. Šunku můžete buď nastrouhat na struhadle nahrubo, nebo pokrájet na kostičky.

Tvrdý sýr lze také buď nastrouhat, nebo nakrájet na kostky. Všechny suroviny vhoďte k uvařeným těstovinám, zakápněte zakysanou smetanou, majonézou, ochuťte solí, pepřem a dobře zamíchejte pomocí dvou vařeček.

Servírování těstovinového salátu

Salát dejte před podáváním vychladit do lednice alespoň na hodinu. Přidat do směsi můžete prakticky cokoliv vám chutná ze zeleniny i uzenin. Perfektně vynikne v těstovinách i kukuřice, hrášek, nebo mrkev v nakládaném stavu. Pokrm osvěží i najemno nastrouhaná kyselá okurka.

Pokud držíte dietu, můžete nahradit klasické těstoviny těmi celozrnnými a majonézu i zakysanou smetanu zvolíte spíš s nižším obsahem tuku. Vegetariáni mohou vynechat šunku a docílí tak ideálního oběda, nebo rychlé večeře. Variace salátu jsou zkrátka jen na vašich chutích a preferencích. Přejeme vám dobré chutnání!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]