Pokud máte rádi jedinečnou tyčinku Snickers, rozhodně si také zamilujete tento jednoduchý, no přesto kvalitní a chutný recept na roládu se stejnou příchutí.
Většina lidí na světě jednoduše miluje sladká jídla a neumí si bez nich představit život. Jakmile máte až moc stresu z čehokoliv a potřebujete si odpočinout, není nic lepšího, než si k relaxu pomoci i s kouskem něčeho dobrého. Třeba vlastnoručně pečenou roládou, jež má příchuť oblíbené tyčinky, která zasytí každého.
Ingredience a postup přípravy rolády
Na těsto budete potřebovat:
- Sto deset gramů mouky
- Dvacet pět gramů kakaa
- Sto padesát gramů cukru
- Šest vajec
- Padesát mililitrů oleje
- Špetku soli
- Mísu
- Mixér
- Stěrku
- Plech
- Pečící papír
Na náplň budete potřebovat:
- Tři sta mililitrů 30% smetany ke šlehání
- Dvě stě dvacet gramů krémového sýra
- Sto gramů cukru
- Mixér
Na krém budete potřebovat:
- Tři sta gramů karamelizovaného kondenzovaného mléka
- Jednu sklenici pražených solených arašídů
Na polevu budete potřebovat:
- Sto gramů pražených solených arašídů
- Dvě stě gramů hořké čokolády
- Osmdesát mililitrů oleje
- Hlubší misku
- Nůž
- Mřížku
Nejprve začněte přípravou těsta. Vezměte si hlubší misku a vložte do ní vejce, cukr a špetku soli. S pomocí mixéru šlehejte na vysoké otáčky okolo osmi až deseti minut, dokud vám nevznikne jednolitá směs, jež se bude tvořit do špiček. Poté přidejte slunečnicový olej a zamixujte tentokrát na nižší otáčky. Vezměte si síto a prosejte přes něj mouku s kakaem, přidejte do směsi a finálně do mixujte.
Roláda je jednoduchá a nanejvýše chutná
Poté vezměte stěrku a vše domíchejte krouživými pohyby směrem nahoru. Připravte si plech a vystelte jej pečícím papírem. Těsto do něj vlijte a rozetřete stěrkou, aby všude bylo rovnoměrné. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a těsto nechejte péct okolo osmi až deseti minut, pravidelně jej kontrolujte. Poté jej překlopte na čistý pečící papír a ten, v němž se těsto peklo, odstraňte.
Poté roládu srolujte a můžete se vrhnout na přípravu krému. Šlehačku si nalijte do mísy a vyšlehejte ji, přidejte smetanový sýr a cukr a opět vyšlehejte, dokud vám směs nezačne tvořit pevné špičky. Roládu opět rozviňte a namočte do mléka či cukrového sirupu. Poté na ni začněte roztírat krém a na něj naneste náplň tvořenou arašídy a kondenzovaným zkaramelizovaným mlékem.
Roládu opět srolujte a odstraňte pečící papír. Polevu již připravíte jednoduše. Nasekejte si čokoládu na drobné kousky a společně s olejem ji vložte do misky, kterou následně dáte do mikrovlnné trouby a necháte rozpustit. Poté si nasekejte arašídy nadrobno, do směsi je přimíchejte a roládu dejte na mřížku. Celou ji slijte polevou a nechejte zaschnout. Vložte vychladit do lednice a můžete podávat například s šálkem kafe. Dobrou chuť!