Sendviče jsou velmi oblíbenou svačinou jak pro děti do školy, tak i pro dospělé do práce. Abyste si na nich však pořádně pochutnali, měli byste znát správný recept.
Mleté maso je skvělá potravina, kterou lze připravit na mnoho způsobů – většina lidí si s ním spojuje především řízky nebo hamburgery. Jedná se ovšem o potravinu, kterou můžete použít také k přípravě lahodných domácích sendvičů. Ty budou ve výsledku chutnat naprosto skvěle a překvapí každého, kdo je ochutná. Postup je však velmi snadný, takže si s ním hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Abyste získali co nejlepší a nejchutnější výsledek, můžete vyzkoušet rovnou tyto 3 skvělé recepty.
Sendviče s mletým masem a mozzarellou
Mleté maso může být kromě koláčů, řízků a dušeného masa také vydatnou svačinou. Stačí jen správně zkombinovat vhodné potraviny a zapéct je. Pro přípravu tohoto lahodného receptu budete potřebovat následující ingredience:
- 300 gramů mletého masa
- 180 gramů mozzarelly
- 1 ks cibule
- 4 plátky toustový chléb
- ¼ lžičky mleté sladké papriky
- ¼ lžičky česnekového prášku
- 50 mililitrů sycené vody
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- ¼ lžičky italských bylinek
- 1 lžička soli
Příprava pokrmu je pak již velmi jednoduchá. Stačí nakrájet cibuli na malé kostičky, vmíchat ji do mletého masa a poté ke směsi přidat mletý černý pepř, italské bylinky, česnekový prášek a mletou sladkou papriku. Ingredience zalijte sycenou vodou, a poté je rukama pořádně promíchejte. Následně ji rozdělte na 4 plátky toastového chleba, položte na plech a nastrouhejte na ně mozzarellu (najemno). Svačinku poté pečte 25 minut při 180 stupních.
Sendviče s mletým masem a čedarem
Pro přípravu dalšího skvělého receptu budete potřebovat následující ingredience:
- 250 gramů mletého masa
- 4 ks vejce
- ½ lžičky sladké papriky
- 4 plátky čedaru
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 4 lžičky kečupu
- 30 mililitrů sójové omáčky
- 50 mililitrů olivového oleje
- 8 plátků toastového chleba
Příprava je poté opět velmi jednoduchá. Mleté maso nejprve osmahněte na pánvi s olivovým olejem, přidejte sladkou papriku, mletý černý pepř a sójovou omáčku a všechny ingredience restujte 15 minut na mírném ohni. Nyní si připravte 4 plátky chleba, potřete je kečupem a rozložte na ně čedar. Z dalších 4 plátků odřízněte kůrky tak, aby vám vznik rám. Ten položte na každý potřebný plátek a využijte jej jako důlek pro mleté maso a jedno vajíčko. Nakonec plech pečte 12 minut při teplotě 180 stupňů.
Sendviče s mletým masem a cherry rajčátky
Pro přípravu této lahody budete potřebovat následující ingredience:
- 300 gramů mletého masa
- 2 ks sýr mozzarella
- Půl cibule
- 125 gramů čedaru
- 50 mililitrů perlivé vody
- 7 ks olivy
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 4 ks cherry rajčata
- ¼ lžičky česnekového prášku
- 4 plátky toustového chlebu
- ¼ lžičky mleté sladké papriky
Polovinu cibule nakrájejte na malé čtverečky a přidejte k mletému masu. Do směsi přidejte také sladkou papriku, česnekový prášek, černý pepř a sůl. Všechny ingredience nyní důkladně promíchejte, poté položte plátky chleba těsně vedle sebe na plech, aby vznikl velký čtverec, a na něj rovnoměrně rozprostřete mleté maso a okraje potřete majonézou.
Nakrájejte polovinu papriky a cherry rajčátka na malé plátky, olivy na kolečka a nastrouhejte čedar s mozzarellou na jemném struhadle. Vrstvu masa nyní posypte sýrovou směsí, na tu položte rajčata s olivy a svačinu pečte v troubě při 180 stupních po dobu 25 minut.
Napište komentář