Rychlý třešňový koláč z pár základních ingrediencí zvládne hravě kdokoliv. Recept takřka bez práce, jiný už používat nebudete!

Urodilo se vám hodně třešní, ale ještě se necítíte na jejich zavařování? Upečte si nejrychlejší a nejjednodušší buchtu s třešněmi, jejíž příprava vám nevezme téměř žádný čas ani peníze.

Třešňových koláčů je velmi široká škála od těch snadných až po nejsložitější glazované dorty. Pokud jste teprve v začátcích svého kulinářského snažení, anebo nemáte času či peněz nazbyt, vyzkoušejte jednoduchý a levný koláč s třešněmi, který ale neztrácí vůbec nic na své chuti. Stačí vám mouka, cukr, vejce a mléko a famózní výsledek je v cukuletu na světě.

Ingredience

  • Hladká mouka – 60 g
  • moučkový cukr – 125 g
  • vanilkový cukr – 1 balíček
  • mléko – 300 ml
  • máslo – 50 g
  • vejce – 2 ks
  • vaječné žloutky – 3 ks
  • třešně – 300 g

Návod na přípravu

Hladkou mouku prosejte přes jemné sítko do hluboké mísy a smíchejte ho s moučkovým a vanilkovým cukrem. Za stálého šlehání metličkou přilévejte do směsi mléko a poté rozpuštěné máslo a vypracujte homogenní směs. Do té vyklepněte dvě celá vajíčka a navíc ještě tři samotné žloutky. Bílky si nechte stranou do jiného receptu. Vejce zapracujte do těsta poněkud řídké až tekuté konzistence.

Plech na pečení bohatě vymažte máslem a vysypejte moukou a nalijte do ní poloviční množství těsta. Vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte okolo 7 až 8 minut. Po uplynutí této doby vytáhněte formu z trouby a na povrch předpečeného těsta vyskládejte dobře umyté, osušené a vypeckované třešně. Zalijte je zbylým těstem a vraťte koláč do trouby na dalších 35 až 40 minut.

 

Hotový koláč vytáhněte z trouby, zapíchněte do něj špejli a zjistěte, zda je dostatečně propečený. Pokud po vytažení na špejli neulpívají kousky těsta, můžete ho nechat zvolna vychladnout. Pokud chcete, poprašte povrch koláče přes sítko moučkovým cukrem, nakrájejte ho na porce a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*