Nepečená roláda s Nutellou a banány

Pakliže jste hospodyňka, která nerada stojí dlouhé hodiny u plotny, jistě oceníte tento jednoduchý, a přitom skvělý recept. Nepečená roláda s Nutellou a banány vám dozajista zachutná. Servírovat ji můžete s klidem i při slavnostním setkání s rodinou, či přáteli.

Recept na nepečenou roládu

Připravte si následující ingredience:

– 200 gramů oblíbených sušenek

– 3 lžíce rozpuštěného másla

– Nutellu

– asi půl šálku mléka

– 2 velké banány

– smetanu ke šlehání

Jak připravit nepečenou roládu?

Nejprve si v mixéru najemno rozemelte oblíbené sušenky. Je vcelku jedno, zda to budou ty kakaové, nebo máslové. Ideálně zvolte ty neplněné. Umleté sušenky pak vsypte do mísy a přidejte k nim čtyři lžíce Nutelly, zakápněte rozpuštěným máslem, přidejte také trochu mléka a vytvořte homogenní vláčnou hmotu, která bude držet pospolu. Sušenkové těsto následně položte na potravinovou fólii a válečkem vyválejte na obdélníkový plát.

Plnění nepečené rolády a její chlazení

Na sušenkový plát posléze naneste dostatečnou vrstvu Nutelly a na ní čerstvě ušlehanou smetanu a rovnoměrně rozprostřete. V další fázi si oloupejte banány a položte je na okraj plátu. V závěru z této strany zarolujte a přikryjte potravinovou fólií. Dejte chladit do lednice na několik hodin.

Závěrečné úpravy a servírování rolády

Vychlazenou roládu ještě potřete trochou Nutelly na povrchu a posypte mletými lískovými oříšky. Přelít ji také můžete bílou čokoládou. Krájejte na stejně velké kusy a podávejte třeba s kopečkem vanilkové, či čokoládové zmrzliny. Je to neskutečná dobrota. Kromě banánů můžete použít samozřejmě k plnění jakékoliv oblíbené ovoce. Vhodné budou i jahody, maliny, nebo třeba borůvky. Je to jen na vás. Přejeme dobrou chuť!

Tip na závěr: Nepečená roláda s kokosem

Na závěr pro vás máme ještě jeden recept na nepečenou roládu s kokosem. Je taktéž velice jednoduchý. Na těstíčko budete potřebovat asi půl kilogramu máslových sušenek, 250 gramů moučkového cukru, 150 mililitrů kvalitní extra silné kávy, 3 až 5 lžic kakaového prášku, 150 mililitrů obyčejného rumu a trochu kokosových vloček.

Všechny suroviny dobře propojte, abyste vytvořili pevné kakaové těsto. To následně vyválejte stejným způsobem jako v předešlém receptu, tudíž na potravinové fólii. Náplň je možné zhotovit buď z kondenzovaného mléka a kokosových vloček, nebo z trošky moučkového cukru, kokosových vloček a másla.

Výsledný krém rovnoměrně navrstvěte na plát těsta a důkladně zarolujte. Povrch přelijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout v lednici. Pak krájejte na stejně široká kolečka a podávejte k čaji, nebo kávě, jako chuťovku. Tuto snadno roládu můžete klidně zařadit i do svého výčtu vánočního cukroví. Pouze uděláte o něco menší průměr zákusku. Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]