Nepečená sušenková střecha s banány potěší kdejaký mlsný jazýček

Sušenková „střecha“ s tvarohovou náplní a banány vás potěší třeba k snídani, na svačinu nebo při odpolední kávové siestě. Je velmi snadná na přípravu a chutná naprosto božsky. Vyzkoušejte ji třeba hned teď.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu sušenkové „střechy“ s banány a tvarohem?

Než se pustíte do tvoření dezertu, obstarejte si tyto suroviny:

  • 9 velkých a měkkých sušenek z másla
  • 360 gramů měkkého tvarohu
  • 130 gramů změklého másla
  • 4 až 6 lžic moučkového cukru
  • trochu vanilkové esence
  • 1 až 2 banány
  • 1 lžičku kakaového prášku (na ozdobu)

Jak postupovat při přípravě sušenkové „střechy“ s banány a tvarohem?

Začněte tím, že si v míse vyšleháte měkký tvaroh spolu se změklým máslem, vanilkovou esencí a moučkovým cukrem do nadýchaného krému. Dále si vyskládejte máslové sušenky ve třech řadách po třech na potravinovou fólii.

Pomažte je náplní – použijte asi ¾ krému.

Také nezapomeňte vložit banány doprostřed základní desky. Využijete pravděpodobně jeden až dva kusy.

Nakonec boční sušenky zdvihněte. Tak vám vznikne tvar střechy.

Dezert dobře zabalte do fólie a dejte do chladničky tuhnout na dvě až tři hodiny.

Dokončování sušenkové „střechy“ s banány a servírování dezertu

Po uplynutí doby tuhnutí vyjměte dezert z lednice, odstraňte potravinovou fólii. Povrch sušenkové „střechy“ pomažte zbývajícím krémem.

Vše pak posypte kakaovým práškem. Podávejte pokrájené na stejně silné plátky například s šálkem kávy, s čajem, kakaem nebo mlékem. Přejeme vám dobré chutnání.

Tipy na různé variace sušenkové „střechy“

Pokud nemáte po ruce zrovna banány, můžete k přípravě dezertu použít klidně i jahody, borůvky, broskve, třešně, višně, maliny. Zkrátka cokoliv, co rádi konzumujete. Povrch sušenkové „střechy“ je možné rovněž přesypat jemně namletými lískovými oříšky. Skvělá ovšem bude i čokoládová poleva.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]