Nepečené čokoládové rolky s kokosem

Tímto dezertem uděláte radost jak dospělým členům rodiny, tak i těm nejmenším. Nepečené čokoládové rolky s kokosem budete mít hotové raz dva. Nemusíte tak dlouze postávat u plotny a ušetřený čas můžete využít příjemnějším způsobem se svými nejbližšími. 

Potřebné ingredience na čokoládové rolky s kokosem

Před zahájením práce si obstarejte:

  • 1 litr plnotučného mléka
  • 220 gramů moučkového cukru
  • 150 gramů mouky (lepší bude dětská krupice)
  • 90 gramů kakaového prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru (nebo vanilkovou esenci)
  • 50 gramů másla
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 200 až 300 gramů kokosových vloček

Jak postupovat při přípravě nepečeného dezertu?

Nejprve si vymažte klasický plech na pečení máslem a vysypejte jej kokosovými vločkami. Následně se pusťte do přípravy čokoládové hmoty. Do většího hrnce nalijte mléko, ochuťte ho vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a postupně do mléka vsypte přes sítko i mouku, nebo krupičku a kakaový prášek. Vše metličkou smíchejte a vytvořte hladký krém.

Ten povařte několik minut na mírném plamenu do zhoustnutí. Poté čokoládový krém odstavte z plotny a zakomponujte do něj změklé máslo. Horkou směs vlijte do plechu vysypaného kokosem a rovnoměrně rozprostřete. Krém nechte chladit asi hodinu. Pak až pokračujte. 

Kompletace čokoládových rolek

V další fázi si připravte krém ze smetany. Tu si vyšlehejte v míse do tuha a ochuťte moučkovým cukrem (asi 20 gramy). Poté vychlazenou čokoládovou hmotu nakrájejte na osm až deset stejně velkých plátů a na ně naneste smetanovou náplň. Pomocí špachtle čokoládové pláty s náplní zarolujte. Hotové rolky obalte v kokosových vločkách a nechte ideálně vychladit v lednici.

Můžete však podávat hned. Hodit se budou k dezertu i jahody, banány, maliny, nebo třeba čerstvé lesní borůvky. Podávat rolky lze i s kopečkem čokoládové nebo vanilkové zmrzliny. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]