
Očekáváte cennou návštěvu a chtěli byste jí připravit chutný dort, který bude jakousi pomyslnou sladkou třešničkou za celým večerem? Vyzkoušejte tento nepečený dezert ze sušenek a vanilkového pudinku, který budete mít připravený raz dva. Bude však potřebovat jistou dobu na tuhnutí v lednici, aby byl dokonalý.
Potřebné ingredience na přípravu nepečeného dortu
Než se pustíte do práce, připravte si následující suroviny:
- 900 mililitrů mléka
- 3 balíčky vanilkového pudinku
- 9 lžic moučkového cukru
- 25 gramů másla
- 380 gramů kakaových sušenek
- 510 gramů kondenzovaného mléka s příchutí karamel
- 50 gramů pufované rýže
- 330 mililitrů smetany ke šlehání
- 250 gramů mascarpone
- 1 mléčnou čokoládu
Jak postupovat při přípravě nepečeného dortu ze sušenek a vanilkového pudinku?
Asi 600 mililitrů mléka přiveďte ve středním hrnci k varu, ve 200 mililitrech si rozmíchejte vanilkové pudinky a trochu cukru. Až se bude mléko vařit, vlijte pudinkovou směs do hrnce a při stálém míchání nechte probublávat do zhoustnutí. Poté krém odstavte z plotny a nechte mírně vychladnout. Po nějaké době do pudinku zakomponujte mixérem změklé máslo, vyšlehanou smetanu a vytvořte hladkou homogenní směs.
K ruce si vezměte plech a na jeho dno vyskládejte kakaové sušenky namočené ve zbytku mléka (100 ml). Na sušenkovou vrstvu naneste rovnoměrně kondenzované mléko (jen třetinu) a poházejte na něj polovinu pufované rýže. Na tu naneste taktéž půlku pudinkového krému, pokládejte opět sušenky a na ně zbylé kondenzované mléko.
Poslední dvě vrstvy budou z pufované rýže a zbývajícího krému z pudinku. Povrch dortu nakonec ozdobte nasekanou mléčnou čokoládou a dezert dejte chladit na několik hodin do lednice.
Servírování nepečeného dortu
Vychlazený dort podávejte pokrájený na přiměřeně velké porce s šálkem kakaa, dobré kávy, nebo čaje. Hodit se budou k dezertu i jahody, borůvky, nebo banány. Přejeme dobrou chuť!