Nepečený dort ze sušenek a vanilkového pudinku

Očekáváte cennou návštěvu a chtěli byste jí připravit chutný dort, který bude jakousi pomyslnou sladkou třešničkou za celým večerem? Vyzkoušejte tento nepečený dezert ze sušenek a vanilkového pudinku, který budete mít připravený raz dva. Bude však potřebovat jistou dobu na tuhnutí v lednici, aby byl dokonalý. 

Potřebné ingredience na přípravu nepečeného dortu

Než se pustíte do práce, připravte si následující suroviny:

  • 900 mililitrů mléka
  • 3 balíčky vanilkového pudinku
  • 9 lžic moučkového cukru
  • 25 gramů másla
  • 380 gramů kakaových sušenek
  • 510 gramů kondenzovaného mléka s příchutí karamel
  • 50 gramů pufované rýže
  • 330 mililitrů smetany ke šlehání
  • 250 gramů mascarpone
  • 1 mléčnou čokoládu

Jak postupovat při přípravě nepečeného dortu ze sušenek a vanilkového pudinku?

Asi 600 mililitrů mléka přiveďte ve středním hrnci k varu, ve 200 mililitrech si rozmíchejte vanilkové pudinky a trochu cukru. Až se bude mléko vařit, vlijte pudinkovou směs do hrnce a při stálém míchání nechte probublávat do zhoustnutí. Poté krém odstavte z plotny a nechte mírně vychladnout. Po nějaké době do pudinku zakomponujte mixérem změklé máslo, vyšlehanou smetanu a vytvořte hladkou homogenní směs.

K ruce si vezměte plech a na jeho dno vyskládejte kakaové sušenky namočené ve zbytku mléka (100 ml). Na sušenkovou vrstvu naneste rovnoměrně kondenzované mléko (jen třetinu) a poházejte na něj polovinu pufované rýže. Na tu naneste taktéž půlku pudinkového krému, pokládejte opět sušenky a na ně zbylé kondenzované mléko.

Poslední dvě vrstvy budou z pufované rýže a zbývajícího krému z pudinku. Povrch dortu nakonec ozdobte nasekanou mléčnou čokoládou a dezert dejte chladit na několik hodin do lednice. 

Servírování nepečeného dortu

Vychlazený dort podávejte pokrájený na přiměřeně velké porce s šálkem kakaa, dobré kávy, nebo čaje. Hodit se budou k dezertu i jahody, borůvky, nebo banány. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]