K přípravě tohoto nadýchaného jahodového dezertu nepotřebuji troubu ani želatinu

Jahody jsou snad nejoblíbenějším letním ovocem. Jsou totiž nejen voňavé a chutné, ale také zdravé. Obsahují množství vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek.

Jahody jsou zkrátka takovým voňavým, chutným a na pohled krásným multivitaminem. Moderní mluvou by se daly nazvat i superpotravinou. Navíc svému zdraví prospějete i jejich sběrem (na zahradě či při samosběru). Protáhnete si tělo na čerstvém vzduchu a ještě si pochutnáte. Prozradíme vám, jak z jahod vyrobit zajímavý dezert. Kromě toho vám bude stačit pár základních surovin a nic nebudete muset péct, což v parném létu rozhodně oceníte.

Lahodný krémový jahodový dezert

Ingredience  na základ:

  • Jahody – 250 g;
  • cukr krupice – 80 g;
  • mléko – 600 ml (tip: Lze využít i mléko bez laktózy.),
  • kukuřičný škrob – 50 g.

Ingredience na vrch dezertu:

  • Jahody – 200 g;
  • máslo – 20 g;
  • cukr – 60 g.
Patnáctiminutový zákusek hotový nakrájený

Bez tohoto lahodného tvarohového zákusku si můj manžel ranní kávu nedokáže ani představit

Příprava jahodového dezertu:

  • Do mísy s jahodami nasypte cukr.
  • Zalijte mlékem a ponorným mixérem důkladně rozdrťte.
  • Vzniklou směs přelijte přes sítko do hrnce.
  • Přidejte kukuřičný škrob a za stálého míchání směs vařte do zhoustnutí.
  • Poté směs nalijte do hluboké nádoby a nechte 30 minut v lednici.
  • Na ozdobení vrchní části nakrájejte nadrobno 200 gramů jahod.

Jahodový mléčný dezert na talířku

  • Na pánvi rozpusťte cukr a máslo a do vzniklého karamelu přidejte jahody. Buďte opatrní, karamel je velice horký a může mít tendenci vystřelovat.
  • Jahody vařte v karamelu, dokud nezmění barvu na načervenalou.
  • Dále přeneste zkaramelizované jahody na základ dezertu.

Bez želatiny a bez pečení v troubě tak připravíte lahodný dezert s opravdu bohatou chutí jahod.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*