Dědečkův famózní nepečený dort. Budete potřebovat pár sušenek a nemusíte zapínat troubu

Moučníky, kvůli kterým nemusíte zapínat troubu jsou velmi populární. Jejich příprava je snadná a zvládne je naprosto každý. Navíc úžasně chutnají a jsou lehké.

Pokud chcete připravit chutný a rychlý dezert pro nečekanou návštěvu, jste na této stránce správně. Není nutné zapínat ani troubu a ingredience, které budete potřebovat, vám neudělají vítr v peněžence. Základem jsou obyčejné sušenky, a ačkoliv se vám to může zdát příliš fádní, věřte, že ve správné kombinaci s krémy mohou chutnat dokonale. Zkuste proto nepečený zákusek, který ochromí i nejnáročnější návštěvu. Pro přípravu dortu budete potřebovat tyto ingredience:

  • máslové sušenky, 500 g
  • mléko, 750 ml
  • smetana, 300 ml
  • vanilkový puding, 2 sáčky
  • máslo, 5 polévkových lžic

  • kakao, 5 polévkových lžic
  • cukr, 200 g
Fotografie: Freepik

Postup přípravy receptu

V prvé řadě si připravte krém, jelikož zbytek už vám půjde rychle. Bude dobré, když krém vychladne, mezitím, co si budete připravovat další ingredience. Vezměte si hrnec, ve kterém uvaříte mléko a smetanu. Jakmile bude mléko vařit, pomalu přisypávejte vanilkový puding, ale dávejte si pozor, aby vám nevznikly hrudky. Stále jej míchejte a nepřestávejte, dokud se prášek zcela nerozpustí v mléce.
Fotografie: Pexels
Jakmile budete mít krém hotový, můžete se směle pustit do přípravy dortového korpusu, který je nepečený a postačí vám k němu sušenky, nejlépe ty s máslovou příchutí.
Já používám čisté sušenky BeBe. Vezměte si dortovou formu nebo jakoukoliv formu, ve které jste zvyklí dělat koláče, ale formy s vyndávajícím dnem je pro tento typ zákusku nejlepší. Formu si vystelte pečícím papírem a vyskládejte na něj sušenky tak, aby pokryly celý povrh dna.
Když už máte připravený sušenkový základ, vezměte si připravený pudingový krém a natřete jej rovnoměrně na sušenky po celém povrchu tak, aby byla vrstva krému rovnoměrná. Můžete k tomu použít větší nůž, který vám puding pomůže rozetřít, jak potřebujete. Na krém naskládáte stejným způsobem další vrstvu sušenek, opět tak, aby krém nebyl vidět a na ně opět natřete puding. Takto budete vrstvit, dokud budete mít krém. Poslední vrstva bude ze sušenek.
Fotografie: Piqsels

Nakonec dortík završíte polevou, kterou si připravíte tak, že rozehřejete asi 5 polévkových lžic mléka, ve kterém rozehřejete 5 lžic másla. Následně přidáte cukr a budete míchat, dokud se vše nespojí a cukr se rozpustí. Nakonec přidáte kakao a budete opět důkladně míchat, aby nevznikaly hrudky. Jakmile máte pocit, že je poleva hotová a připravená k použití, nanesete ji na sušenkovou vrstvu a celý dort dáte do lednice, dokud neztuhne. Samozřejmě čekat nemusíte, dá se jíst i takto. Nyní máte vše připraveno, přeji vám dobrou chuť.