Nepečený piškotový zákusek s broskvemi nadchne každého milovníka ovoce

Pokud vás tlačí čas a potřebujete připravit lahodný zákusek na rodinnou oslavu, nebo přátelskou sešlost, můžete se inspirovat tímto nepečeným piškotovým dortem. Lepší je ho připravit den předem, avšak postačí mu na uležení i pár hodin. Příprava je velice snadná a výsledná chuť dokonalá. Zákusek se na stole, nebo v lednici dlouho neohřeje.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu nepečeného piškotového dortu?

Než se pustíte do přípravy dortu, obstarejte si tyto suroviny:

  • 2 balení dětských piškotů (kakaové a vanilkové)
  • 1 broskvový kompot
  • 1 litr smetany ke šlehání
  • 3 lžíce moučkového cukru

Také budete potřebovat 3 lžíce kakaového prášku a dekorativní čokoládové, nebo cukrové drobení.

Jak postupovat při přípravě piškotového dortu?

Nejprve si připravte smetanový krém. Toho docílíte tak, že si ušleháte smetanu do tuhého stavu a postupně do ní vmícháte moučkový cukr. Použít lze i ztužovač šlehačky, aby byla náplň opravdu hustá.

K ruce si následně vezměte kulatou formu na dort a na její dno vyskládejte kakaové piškoty. Ty pokapejte trochou šťávy z broskvového kompotu a potřete je třetinou smetanové náplně.Na rovnoměrně rozetřený krém pak navrstvěte vanilkové piškoty, pokapejte broskvovou šťávou, rozložte plátky broskví a opět na neste vrstvu smetany.

Tak postup opakujte, než spotřebujete všechen krém. Ten by měl být poslední vrstvou. Povrch dortu posypejte čokoládovým drobením a dejte zákusek chladit na pár hodin do lednice, aby se piškoty nasákly náplní a zvláčněly.

Servírování piškotového dortu s broskvemi

Po několika hodinách by měl krém ztuhnout a piškoty změknout. Dort podávejte pokrájený na stejné porce se sklenicí ledové kávy, nebo šálkem klasického espressa. Pokud nemáte v oblibě broskve, můžete je v receptu jednoduše nahradit jiným preferovaným ovocem. Skvělé budou například banány, borůvky, nebo jahody. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]