Pokud vás tlačí čas a potřebujete připravit lahodný zákusek na rodinnou oslavu, nebo přátelskou sešlost, můžete se inspirovat tímto nepečeným piškotovým dortem. Lepší je ho připravit den předem, avšak postačí mu na uležení i pár hodin. Příprava je velice snadná a výsledná chuť dokonalá. Zákusek se na stole, nebo v lednici dlouho neohřeje.
Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu nepečeného piškotového dortu?
Než se pustíte do přípravy dortu, obstarejte si tyto suroviny:
- 2 balení dětských piškotů (kakaové a vanilkové)
- 1 broskvový kompot
- 1 litr smetany ke šlehání
- 3 lžíce moučkového cukru
Také budete potřebovat 3 lžíce kakaového prášku a dekorativní čokoládové, nebo cukrové drobení.
Jak postupovat při přípravě piškotového dortu?
Nejprve si připravte smetanový krém. Toho docílíte tak, že si ušleháte smetanu do tuhého stavu a postupně do ní vmícháte moučkový cukr. Použít lze i ztužovač šlehačky, aby byla náplň opravdu hustá.
K ruce si následně vezměte kulatou formu na dort a na její dno vyskládejte kakaové piškoty. Ty pokapejte trochou šťávy z broskvového kompotu a potřete je třetinou smetanové náplně.Na rovnoměrně rozetřený krém pak navrstvěte vanilkové piškoty, pokapejte broskvovou šťávou, rozložte plátky broskví a opět na neste vrstvu smetany.
Tak postup opakujte, než spotřebujete všechen krém. Ten by měl být poslední vrstvou. Povrch dortu posypejte čokoládovým drobením a dejte zákusek chladit na pár hodin do lednice, aby se piškoty nasákly náplní a zvláčněly.
Servírování piškotového dortu s broskvemi
Po několika hodinách by měl krém ztuhnout a piškoty změknout. Dort podávejte pokrájený na stejné porce se sklenicí ledové kávy, nebo šálkem klasického espressa. Pokud nemáte v oblibě broskve, můžete je v receptu jednoduše nahradit jiným preferovaným ovocem. Skvělé budou například banány, borůvky, nebo jahody. Přejeme dobrou chuť!