Obalované toustové rolky se sýrem a šunkou

Ať už plánujete romantický večer se svým protějškem u dobrého filmu, nebo chystáte pohoštění pro rodinnou návštěvu, vždy se budou hodit toustové rolky. Jsou velice snadné na přípravu a chuťově vás mile překvapí. Není to žádná věda, přesvědčte se.

Jaké suroviny budete potřebovat na obalované toustové rolky?

Než se pustíte do přípravy této dokonalé chuťovky, obstarejte si tyto ingredience:

  • 300 gramů toustového chleba (dle obliby)
  • 150 gramů plátkového sýra (čedar, eidam)
  • 150 gramů šunky (či jiného salámu)
  • 3 vejce
  • 70 gramů strouhanky
  • slunečnicový olej na smažení
  • sůl a mletý pepř na ochucení vajíček

Jak postupovat při přípravě toustových rolek?

Nejprve si u plátků toustového chleba odkrojte kůrku. Poté si k ruce vezměte váleček a chléb poválejte, abyste ztenčili jeho výšku a prodloužili jej. Na jeho střed následně položte dostatečné množství plátkového sýra a šunky. Pak jen zarolujte a máte hotovo. Takto připravte všechny plátky toustového chleba.

Obalování toustových rolek a fáze smažení

Toustové rolky v další fázi obalte nejprve v rozšlehaných, osolených a opepřených vejcích a pak ve strouhance. Takto obalené rolky smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova ze všech stran. Sýr uvnitř se bude krásně roztékat. Osmažené rolky položte na savé papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.

Servírování toustových rolek

Křupavé toustové rolky podávejte ideálně teplé s kečupem, tatarskou omáčkou, nebo majonézou. Vhodný k nim bude i čerstvý zeleninový salát, nebo třeba nakládaná zelenina dle obliby.

Do toustů můžete zabalit prakticky cokoliv, co rádi jíte. Vhodné jsou jakékoliv uzeniny a sýry. Pokud máte doma děti, je možné jim připravit i sladké rolky s marmeládou, džemem, nebo Nutellou.

Vhodné je v tomto případě nahradit klasickou strouhanku jemným ořechovým práškem, nebo třeba kokosovou moučkou a smažit na másle, místo na oleji. Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]