Palačinky jsou oblíbené pro svou chuť a snadnou i rychlou přípravu. Hodí se perfektně jak na sladké snídaně tak jako odpolední dezert. Vyzkoušejte proto tento recept s přidanými banány.
Palačinky jsou velice oblíbené jako první pokrmy dne. Jejich sladká chuť rozplývající se na jazyku zkrátka krásně nastartuje váš den. A co takhle do nich přidat banány? Jsou velice zdravé, moc dobré a koneckonců se k nim budou perfektně hodit. Tajemství dokonalých palačinek má však kořeny hluboko v historii, dokonce až ve starověku.
Ingredience pro přípravu výtečných banánových palačinek
- 220 ml mléka
- 100 g pšeničné mouky
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 1 lžíce škrobu
- 1 vejce
- Špetka soli/dle potřeby
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce změklého másla
- 2 střední zralé banány
Samotný postup na palačinky s banány
Dbejte na to, že všechny ingredience předem vytáhnete z ledničky, aby měli pokojovou teplotu. Začnete vyšleháním vajec se špetkou soli, lžící cukru a jednou také toho vanilkového. Dále do směsi přilijete mléko a znovu vyšleháte. Mouku můžete přidat tak jak je, nebo lepší způsob je, že ji nejdříve prosejete. Pak ji přisypejte postupně do hmoty, tak se totiž nevytvoří žádné nežádoucí hrudky.
Teď je už čas si připravit banány. Ty normálně oloupejte a nakrájejte na zhruba centimetr tenká kolečka. Poté do vyšlehaného těsto přidejte rozpuštěné máslo a pořádně promíchejte.
Potom se přesunete k plotně a předehřejete si pánev potřenou trochou oleje. Na ni nalijete vytvořenou hmotu v tenké a rovnoměrně rozprostřené vrstvě. Navrch dejte plátky banánů a cukr, pokud je máte rádi hodně sladké. Jakmile kraje palačinky zhnědnou, otočte ji.
Proces opakujte a vychutnejte si výtečný pokrm
Po každé hotové palačince je potřeba pánev znovu malinko potřít olejem, aby se vám nepřichytával cukr a další placky. Dělat palačinky není však žádná věda, jak vidíte. Sladidla můžete dle vaší chuti přidávat. Banány jsou ale poměrně sladké samy o sobě a když se zkaramelizují ještě o to více to vynikne.
Jakmile jsou palačinky hotové, dochutit si je můžete například medem a javorovým nebo datlovým sirupem. V kombinaci se šlehačkou, jogurtem nebo tvarohem budou také neodolatelné. Při servírování si s nimi můžete opravdu vyhrát a ozdobit dle vašich chutí. Například oblíbeným ovocem, čokoládou nebo oříšky.