Pečené bramborové knedlíky jsou skvělé, rychlé a potřebujete jen pár věcí

Brambory jsou v našem kraji velmi oblíbené. Svůj život si bez nich neumíme představit. Bramborové knedlíky jsou úžasnou příležitostí, jak si je můžete vychutnat úplně novým způsobem. Zamilují si je děti i dospělí, protože chutnají jednoduše skvěle. Dokonce ještě lépe, než bramboráky. Jste zvědaví? Vyzkoušejte je a věřte, že budete jejich lahodnou chutí ohromeni.

Podávat je můžete například k masu, anebo si je dát jednoduše samotné jen tak na chuť. Pro děti je to skvělá a výživná svačinka, na které si zaručeně pochutnají. Připravit je navíc můžete jak na pánvi, tak v troubě. Pokaždé budou trochu jiné, tak můžete vyzkoušet obojí a vybrat si, co vám vyhovuje více. Z trouby rozhodně nebudou tak tučné, což bude pro děti jistě mnohem lepší.

Vše potřebné máte vždy po ruce

Nejlepší na tomto receptu je, že na něj skoro nic nepotřebujete. Výsledek je přitom vynikající. Připravte si:

  • 6-7 brambor,
  • 70 g sýra,
  • 1 vejce,
  • 1 cibule,
  • 20 g másla,
  • strouhanka,
  • slunečnicový olej,
  • sůl dle chuti.

Jak připravit jedinečné bramborové buchty?

Pro začátek brambory umyjte a oškrábejte. Poté je povařte ve slané vodě, poté je vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout. Jakmile bude dostatečně chladné, protlačte je mlýnkem na maso, anebo je nastrouhejte.

Poté nastrouhejte sýr, oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Rozšlehejte vejce, přidejte k nim bramborovou kaši, nastrouhaný sýr, nakrájenou cibuli a vše dobře promíchejte. Z tohoto těsta budete tvarovat buchty.

Do každého knedlíku přidejte strouhanku. Na sporák dejte pánev na mírném ohni a rozehřejte olej. Až se zahřeje, přidejte máslo. Až bude máslo rozpuštěné, můžete vložit knedlíky a z obou stran je smažit do zlatova.

Až budou hotové, vyjměte je a dejte na ubrousek, aby se přebytečný olej vstřebal. Nechte vychladnout a poté spotřebujte. Nebudete-li je chtít dělat na pánvi, můžete je péct v troubě.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]