Pevný UNIVERZÁLNÍ krém ze 3 surovin, který se neroztéká a zdobení s ním vám půjde od ruky

Na zdobení dezertů je nejlepší skutečně tuhý krém. Takový můžete připravit pouze ze tří surovin. Nebude se roztékat a práce s ním vám půjde od ruky.

Jste-li vášnivými pekaři, jistě se neustále díváte po nových receptech nebo vychytávkách, které by vám pomohly upéct vláčný korpus nebo udržet tuhý krém či polevu. Každý se chce postupem času vyvíjet a to nejde bez toho, aniž bychom hledali nové informace, které nakonec naše pečicí umění pozvednou na novou úroveň. Pusinková medová hmota jen ze tří surovin je jednou z takových dobrot, která z obyčejného dezertu vytvoří umělecké dílo.

Suroviny na přípravu pusinkového krému

Jak už bylo zmíněno, na chutný a tuhý krém vám budou stačit pouze tři ingredience. Jsou to suroviny, které v kuchyni najde každý. Můžete se tedy do přípravy krému pustit klidně teď hned.

  • 1 sklenice medu
  • 2 bílky
  • 1 vanilkový cukr

Nepotřebujete nic víc, nic míň. V tomto případě je však potřeba dobrý kuchyňský robot, popřípadě dobrá kondice ve vašich rukou, abyste ušlehali dokonalý krém. Když obrátíte nádobu, neměl by vypadnout, takže se budete muset skutečně otáčet.

Postup na přípravu krému

Sklenice medu by měla být o objemu asi 300 ml. Její obsah nalijte do menšího kastrůlku a na mírném plamenu přiveďte k varu. Nezapomeňte med neustále míchat, jinak se vám připálí a můžete začít od začátku. Jakmile vám med začne probublávat, odstavte jej z plotny, abyste si mohli připravit vajíčka. Důkladně oddělte bílky od žloutků a bílky nechte ve větší míse. Žloutky si můžete schovat do jiného receptu.

 

Nyní si vyšlehejte bílky do tuhého sněhu. K tomu vám nejlépe pomůže elektrický šlehač nebo kuchyňský robot. Jakmile začnou bílky získávat pěnivou konzistenci s bílým nádechem, začněte po malých lžičkách přidávat horký med.

Buďte opatrní, abyste se nepopálili. Vroucí med může na kůži způsobit bolestivé puchýře. Po každé lžičce nechte krém chvíli šlehat, aby se suroviny dobře zapracovaly. Snižte otáčky na minimum a přidejte zbytek medu.

Nakonec vsypte vanilkový cukr. Přestože je krém tvořený pouze třemi surovinami, připravte se na to, že vám příprava bude trvat déle, než by se dalo čekat. Je to z toho důvodu, aby byl skutečně pevný, ne tekutý. Během šlehání navíc hmota nabývá na objemu. Jakmile se začne krém chytat do metel spotřebiče, je to pro vás znamení, že máte hotovo. Robota vypněte a setřete krém ze stěn mísy. Jde-li ztěžka, je to dobře, hmota je opravdu tuhá.

Na recept krok po kroku se můžete podívat na níže uvedeném videu:

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]