Piškotový dort s tabulkou mléčné čokolády uvnitř: Neuvěříte, jak je jednoduchý

Existuje velké množství receptů na sladké dezerty, které zpříjemní nedělní odpoledne. Výborně chutná i čokoládový piškotový dort, který zvládne upéct i začátečník.

Šikovné ruce cukrářů vyrábějí dorty nejroztodivnějších tvarů. Kdo si chce s cukrovinkou vyhrát, může si upéct něco náročnějšího. Ale pro moučník k čaji o páté je lepší využít recept, který není příliš náročný na přípravu a je rychle upečený. Následující návod na piškotový dort je dostatečně podrobný, aby se do něho mohl pustit i ten, kdo toho za sebou v oblasti cukrářství zatím nemá moc. Je připravený z dostupných ingrediencí, jež jsou k dostání v běžné obchodní síti. Takže s chutí do toho.

Co budete potřebovat pro přípravu piškotového dortu

  • 250 g pšeničné mouky
  • 3 vejce
  • 100 g másla
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 160 g pískového cukru

  • 200 ml mléka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 tabulky mléčné čokolády o hmotnosti 100 g
  • 250 g hořké čokolády
  • 100 ml sladké smetany

Postup přípravy

  • Do zadělávací mísy rozklepnete tři celá vejce a společně s pískovým cukrem je budete šlehat.
  • Potom přidáte změklé máslo a pokračujete ve šlehání.
  • Přisypete mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a směs doplníte odměřeným mlékem. Ze všeho vypracujete hladké těsto.
  • Můžete použít klasickou kulatou dortovou formu, ale také obdélníkovou, chlebíčkovou formu. Na dno dáte pečicí papír.
  • Do formy nalijete část těsta a položíte na něho tabulku mléčné čokolády o hmotnosti 100 g. Doplníte zbývajícím těstem.
  • Nahoru na těsto položíte další tabulku čokolády.

  • Troubu vyhřejete na teplotu 200 °C, vložíte do ní formu s těstem a pečete asi 55 minut.
  • Během pečení si připravíte polevu na dort z hořké čokolády, kterou smícháte se smetanou. Společně je budete za stálého míchání zahřívat v kastrolu do doby, než se čokoláda rozpustí.
  • Upečený dort vyklopíte z formy a polijete polevou.
  • Tímto je dort hotový. Pokud budete chtít, je možné jeho povrch ozdobit čokoládovými lupínky.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*