Pizza chleby připravené za pár minut chutnají 100x lépe než pizza z rozvozu, vyjdou na pár korun

Ať už máte nečekané hosty nebo chcete rodinu překvapit netradiční večeří, máme pro vás recept, který je rychlý a jehož úspěch je vždy zaručen. Obložený chléb si obvykle představíte jako studené pohoštění, ale tento recept je jedinečný v tom, že v sobě kombinuje příjemnou křupavost dobrého chleba, chutě všech ingrediencí a skutečnost, že jde o teplý pokrm. Navíc, potřebné suroviny máte určitě doma.

Možná jste v takových situacích spíše zvyklí objednat si pizzu nebo jiné jídlo z dovozu, ale přece jen pak musíte obvykle dlouho čekat, obzvlášť když je doba oběda nebo večeře nebo když jsou restaurace z důvodu protiepidemiologických opatření zavřené a o rozvoz je tak stále vyšší zájem. Je tedy vždy lepší sáhnout do domácích zásob a udělat čerstvé pohoštění, které navíc můžete hostům ihned ještě horké podávat.

Potřebné suroviny

Na přípravu tohoto teplého pohoštění budete potřebovat následující suroviny:

  • Krajíčky světlého chleba
  • Vejce – 3 ks
  • Větší rajče – 1 ks
  • Kvalitní šunka – 200 g
  • Tvrdý sýr vcelku nebo strouhaný – 150 g
  • Zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce
  • Máslo na namazání
  • Česnek – 2 stroužky
  • Čerstvé bylinky podle chuti – petrželka, pažitka, kopr

Postup přípravy

Nejprve v míse rozšlehejte vejce a přidejte k nim strouhaný sýr. Poté vmíchejte také rajče a šunku, vše nakrájené na drobné kostičky. Přidejte také nasekané bylinky podle chuti, rozmačkaný česnek a zakysanou smetanu.

Krajíčky chleba namažte z jedné strany máslem a navrstvěte na ně připravenou směs.

Předehřejte si troubu na 180 °C, plech na pečení vyložte pečicím papírem a rozložte na něj jednotlivé chleby. Pečte tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí a chléb nezezlátne. Pokrm je třeba ale kontrolovat, aby se chléb nespálil.

Hotový pokrm podávejte ještě teplý. Uvidíte, jak tímto netradičním pohoštěním své hosty i členy rodiny příjemně překvapíte.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]