Plněná cibule je snadným, levným a zároveň tak lahodným jídlem

Plněné cibule jsou velkým unikátem. Jde o jídlo, které je snadné na přípravu, jídlo které je velmi levné a zároveň dokonale chutné. Až ho vyzkoušíte, samozřejmě podle našeho receptu, tak se zcela jistě stane vaším oblíbeným pokrmem. Zkuste ho a uvidíte.

Jen běžné věci

Zmínili jsme jednoduchost i nízkou cenu, což znamená i to, že na plněné cibule budete potřebovat jenom několik málo ingrediencí. Konkrétně to budou tyto:

  • 4 cibule
  • 100 ml oleje
  • 160 g oříšků
  • 100 g rýže
  • 50 g rozinek
  • 10 g kurkumy
  • 1 vejce
  • Sůl a pepř

Nachystejte si cibuli

Potřebujete, aby vám cibule změkla. Proto ji oloupejte, opatrně ji vložte do horké vody a zde ji takto celou nechte asi 10 minut. Potom vyndejte a nechte ji okapat. Tím by měla dostatečně změknout.

Dále bude potřeba vytvořit v ní díru na plnění. Buď můžete opatrně vytlačit její vnitřní vrstvy, nebo je také možné použít nůž a trychtýřovým pohybem v ní udělat díru. A to u všech čtyř cibulí.

Nachystejte si náplň

Když je cibule připravena, tak se můžete pustit do samotné náplně. Vykrojenou cibuli nakrájejte najemno, jelikož poslouží jako základ. K němu následně přidejte všechny ostatní ingredience. Zamíchejte a vytvořte směs, kterou následně dochutíte přesně podle potřeby a podle vaší chuti.

Cibule naplňte

Nyní už můžete cibuli naplnit. Nádivku se snažte vtlačit až na dno cibule, aby se její vnitřek dokonale vyplnil. Pokud bude přesahovat i výše přes horní okraj, rozhodně to není na škodu. Bude to dokonce i lépe vypadat.

Na závěr do trouby

Plněná cibule je připravena k tomu, aby se dala do trouby. Vložte ji do zapékací mísy a tu dejte do trouby rozehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě ji pečte po dobu asi 30 minut. Následně vyndejte a ještě teplou ochutnejte. Dáte nám za pravdu, že toto snadné a levné jídlo má zcela dokonalou chuť, kterou budete milovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]