Pokud máte chuť na originální oběd, který bude dobře vypadat a ještě lépe chutnat, vyzkoušejte tyto pečená kuřecí prsa plněná mozzarellou a rajčaty.
Dostali jste v poslední době chuť na něco „lepšího“, než jen obyčejný oběd, který vidíte v každé druhé jídelně? Vyzkoušejte trochu té italské restaurace třeba s těmito plněnými kuřecími prsy mozzarellou a rajčaty. Nejen, že tento pokrm vypadá na talíři skvěle, zároveň s ním všechny oslníte a také vás zasytí.
Ingredience a postup přípravy pokrmu
Budete potřebovat:
- 2 až 3 větší kuřecí prsa
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
- 50 g strouhaného sýra
- 50 ml sójové omáčky
- 3 brambory
- Rajčata dle potřeby
- Olivy dle potřeby
- 100 g mozzarelly
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
- Granulovaný česnek a sušený rozmarýn dle chuti
- Nůž
- Větší mísu
- Zapékací mísu
- Struhadlo
Velkou výhodou tohoto obědu je, že pro jeho upečení vám stačí jen jeden pekáč, to znamená, že nezašpiníte ani moc nádobí. Nejprve si přichystejte krájecí desku a kuřecí maso řádně umyjte od všech možných nečistot, jež se na něm mohou nacházet. Následně každé prso zvlášť začněte krájet tak, aby spodní část byla propojená a vrchní rozdělena na kostičky.
Oběd rozhodně zachutná všem přítomným
Proto se vyplatí koupit větší kusy kuřecích prsou, jinak by se vám taková struktura nemusela povést nožem vytvořit. Do mísy dejte čtyři lžíce zakysané smetany, přidejte strouhaný sýr, sójovou omáčku, sůl, pepř, česnek a rozmarýn a všechno společně důkladně promíchejte. Následně dovnitř vložte i kuřecí prsa a nechejte je takto okolo dvaceti minut marinovat v lednici.
Mezitím si vytáhněte zapékací mísu a brambory. Ty umyjte od nečistot a oloupejte, poté je nakrájejte na tenčí kolečka a naskládejte na spodek zapékací mísy. Maso položte na vyskládané brambory a nezapomeňte vše zalít marinádou ze smetany, která vám zbyla. Nachystejte si olivy, které je lepší trochu pokrájet.
Rajčata nakrájejte na menší kostičky a spolu s olivami je nasypejte navrch. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a mísu do ní vložte na 30 minut. Mezitím si vezměte mozzarellu a nastrouhejte ji na struhadle. Po třiceti minutách celý pokrm mozzarellou posypejte a nechejte zapéct na finálních deset minut. Poté můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!