Tato pohanková polévka je velmi jednoduchá na přípravu a to se hlavně v zimních měsících opravdu hodí, protože během chvilky zahřeje.
Pokud už vás nebaví dělat nejrůznější krémové zeleninové polévky a máte větší chuť na nějaký dobrý a originální vývar, vyzkoušejte si připravit tuto pohankovou. Zvládne ji připravit naprosto každý, protože je velmi jednoduchá na přípravu a také během chvilky hotová. A to je výhoda především v zimních měsících, protože když je vám zima, tak vás za pár minut zahřeje. Tak na nic nečekejte a vyzkoušejte ji.
Co budete potřebovat
- 350 g masa (vepřové a nebo hovězí)
- 4 brambory
- mrkev
- cibule
- 4 polévkové lžíce pohanky
- sůl a pepř
- koření a bylinky
Je to opravdu jednoduchá polévka
Nejprve si maso nakrájejte na středně velké kostky. Ty poté dejte do hrnce, naplňte ho vodou a dejte ho na sporák. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Vařte na mírném ohni 30 minut a nezapomínejte odebírat pěnu. Mezitím, co se bude polévka vařit, si omyjte brambory, poté je oloupejte a nakonec nakrájejte na malé kostičky. Pohanky budete potřebovat 4 polévkové lžíce.
Pohanku si omyjte a poté ji dejte do pánve a smažte asi 4 minuty za stálého míchání. Mrkev si nakrájejte na proužky a cibuli na kostičky. Cibuli dejte na rozpálenou pánev s malým množstvím rostlinného oleje a poté k ní přidejte mrkev. Smažte několik minut úplně do zlatova. Po 30 minutách přidejte k masu brambory a vařte asi 5 minut.
Máte skoro hotovo
Přidejte pohanku a poté vařte, dokud nebude úplně hotová. Přidejte osmaženou zeleninu a poté osolte a opepřete podle vaší chuti. Promíchejte a vařte dalších 5 minut. Nakonec ještě okořeňte a máte hotovo. Polévku podávejte horkou, protože tak je úplně nejlepší. Určitě budete spokojení, přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář