Manželé neměli na koupit domu dostatek peněz a proto se rozhodli využít staré lodní kontejnery

Jaimie a Dave jsou manželé, kteří žijí v Americe. A to v netradičním domě, jehož základem jsou lodní kontejnery. Protože nechtěli být obětmi konzumní společnosti, rozhodli se, že si hypotéku na dům brát nebudou a postaví si své vlastní obydlí. K jeho základům však použili velice nezvyklý materiál. Zakoupili si dva plechové přepravní kontejnery a předělali je k obrazu svému. Výsledek je neuvěřitelný. Pojďte do nového domova těchto dvou vynalézavých lidí nahlédnout s námi.

Ekonomicky nenáročné bydlení uprostřed skvostné přírody

Výhodou amerického páru bylo i to, že Dave již ve své profesi měl praktické zkušenosti s opracováním kovových materiálů, a tak je při přestavbě kontejnerů v obydlí také použil. Zejména k výstavbě zábradlí. Exteriér domu vzhledem k výběru stavebního materiálu nepůsobí nijak megalomansky, rozhodně se jedná o velice útulný domek, který je pro svou polohu zcela jistě klidným místem, kde je možné nerušeně relaxovat.

K odpočinku dobře poslouží zajímavě řešená terasa, z které mají majitelé krásný výhled do vedlejšího lesa. Manželé mají dokonce před domem i menší zahrádku, která umožňuje pěstování zeleniny, nebo květin.

Malebný interiér se všemi potřebnostmi

Když zavítáme do interiéru tohoto velice praktického obydlí, uvítá nás malá předsíňka, kde si muž a žena mohou náležitě odpočinout na pohodlně vyhlížejícím koženém gauči a pozorovat tak v nočních hodinách plápolající oheň z protějších krbových kamen, která jsou velmi pěkně řešená. Odpočinkový prostor plynule navazuje na menší kuchyňskou linku, která je vybavená všemi nezbytnými moderními spotřebiči.

Manželé posnídají, poobědvají, či povečeří u barového stolku se stoličkami, který rozhodně šetří prostor. Vše je tu díky malému prostoru v podstatě na dosah. Pár kroků od plotny a jste v jídelně.

Za kuchyní je velice dobře uschovaný sprchový kout s toaletou. Celkově jsou v místnostech velmi šikovně použité světlé barvy, které malý prostor opticky zvětšují.

První patro s terasou

Jaimie a Dave se nespokojili pouze s přízemím, a tak si vybudovali i patro nad ním. Po točitých dřevěných schodech s kovovými prvky se tedy dostaneme do velice příjemného prostoru, kde se nachází malý relaxační koutek s televizí, ložnice a vstup na terasu. Tento netradiční nápad s plechovými kontejnery má jistě velkou budoucnost.

Fotografie: Living Big In A Tiny House