Matka s dcerou odjely na tři týdny pryč z domova. Otec zůstal doma a pustil se do tajné rekonstrukce bytu. Po návratu ženy nevěřily svým očím

Fotografie: Pexels

Andrew Payne potěšil svou rodinu milým překvapením. Zrekonstruoval totiž v bytě celou jednu místnost. A to od podlahy až po nábytek.

Když Andrewova žena a dcera odjely navštívit rodinu na 20 dní, on mezitím rozhodně nezahálel. Zrekonstruoval pro ně místnost přesně dle jejich přání. Počínaje odstraněním starých dlaždiček a položením nové podlahy. Poslední kroky byly postavení stolů. Dalo mu to všechno spoustu práce, ale veškerý takto strávený čas se naprosto vyplatil. Jejich upřímná radost a překvapení byly nedocenitelné.

Nejdříve zapracoval na parketách a pak i na stěnách

Tím, že jeho rodina odjela na téměř měsíc pryč, dostal Andrew skvělou příležitost zrenovovat jeden z jejich pokojů. Věděl, že to zabere velkou spoustu času. Ale proto, že byla žena s dcerou u příbuzných, mohl pracovat i v noci. Tím si pojistil to, že všechno dokončí před jejich příjezdem. Celý proces se rozhodl natočit a uploadovat na youtube.

Fotografie: Pexels

Video se poměrně rychle stalo virálním, dnes má přes 8, 5 miliónu zhlédnutí. První, do čeho se Andrew pustil, byly úplné základy místnosti. A to podlaha a stěny. Podlahu celou strhl a nahradil moderními dřevěnými parketami. Stěny byly poměrně nevkusně béžové. Ty se rozhodl přetřít, dvě na šedivou a zbylé na zelenou.

Přestavba kumbálu byla kapitola sama o sobě

Adrew při své rekonstrukci nevynechal ani kumbál, místnost připojenou k hlavnímu pokoji. Stěny natřel na stejnou zelenou jako větší pokoj a i na podlahu se rozhodl použít tu stejnou barvu. Aby tam bylo samozřejmě co nejvíce úložného prostoru, velkou část místnosti zabraly šteláře.

Fotografie: Freepik

Po natření zdí a položení podlahy byl již čas na nastěhování všech věcí zpátky do poliček. Na závěr vyměnil také světla. Prve jako osvětlení sloužilo jedno světlo, ale to vyměnil za tři samostatná. Tudíž může být každé natočené do jiné strany. Místnost tak bude vždy perfektně osvětlená.

Doplnění světel a dolaďování detailů

Po kumbálu se opět vrátil do větší místnosti, kde instaloval nová světla. Pak vybalil a postavil několik židlí. Poté, co místnost uklidil a zbavil se zbytečných věcí, pustil se do výroby stolů. Připravené špalky dřeva řádně obrousil a sestavil z nich konstrukce čtyř stolků. Následně na jejich dřevěné kostry připevnil černé desky.

Fotografie: Freepik

Všechny byly stejné, aby se barvy a tvary v místnosti nebily. Nakonec přinesl dovnitř i ledničku, a tím měl hotovo. Teď už jen stačilo počkat na zbytek rodiny. Jakmile přijely, žena i dcera byly u vytržení, když zjistily, co se mužovi v jejich nepřítomnosti povedlo. S výsledkem byly obě nadmíru spokojeny.

Zdroj: Youtube / Andrew Payne