Připravte si detoxikační polévku, která eliminuje přebytečné tukové zásoby a vyčistí tělo od škodlivin během 3 dní

Přijde vám, že vaše tělo nefunguje správně? nebo vám přijde, že se vám v těle ukládá mnoho tukových zásob a to se negativně podepisuje na vašem vzhledu? Pokud ano, je vhodné udělat tomu přítrž. A jak? Hitem jsou dnes takzvané detoxikační polévky. Na některé takové se společně podíváme. A nutno říci, že patří k nejlepším. Díky jejich kombinacím nebudete mít pocit, že jíte stále to samé.

Proč detoxikační polévky?

Důvodů je celá řada. Pomohou vaše tělo vyčistit a eliminovat volné radikály, těžké kovy a mnoho dalšího. Dále nelze zapomínat na to, že zlepší fungování vašeho organismu. Dalším velkým kladem u daných polévek je také to, že mohou pomoci vašemu hubnutí, nebo že podpoří váš imunitní systém. Kladů je tedy více než dost. Podívejte se, jaké polévky toto dokážou a jak na ně.

Brokolicová polévka

Co na ní budete potřebovat? Základem je samozřejmě brokolice. Dále je to také cibule, rukola, česnek, trocha oleje a také sůl a pepř. Postup přípravy je poměrně jednoduchý. Nejprve lehce orestujete cibuli a česnek. Poté přidáte brokolici, zalijete trochou vody a necháte dusit, dokud nebude měkká. Dolijete vodu, krátce povaříte a potom rozmixujete. Následně polévku dochutíte, nalijete do talíře a ozdobíte kouskem rukoly. Ochutnejte a budete si jisti, že tato rozhodně nemá chybu.

A proč právě brokolice? Jelikož její účinky na lidské tělo jsou doslova unikátní. Obsahuje dostatek hořčíku, stejně jako železa, ale i velké množství vitaminu C. Zapomínat nelze ani na kyselinu listovou, draslík, nebo třeba vitamín B12. To je kombinace, která vašemu tělu prospěje více než dost.

Mrkvová polévka se zázvorem

Velmi zajímavá kombinace, která vás ochromí svou chutí. Kromě mrkve a zázvoru bude potřeba také cibule, smetana a zeleninový vývar. Postup je podobný, jako výše. Nejprve orestujte cibuli a poté přidejte trochu nakrájeného zázvoru. Následně přidejte i mrkev, zalijte trochou vývaru a vše duste do měkka. Poté dolijte vodu a nechtě chvíli provařit. Následně si vezměte tyčový mixér a mixujte tak dlouho, dokud nebude polévka dokonale hladká. Poté ji už jenom zjemníte smetanou a můžete podávat. Sladkost mrkve a štiplavost zázvoru je kombinace, která nemá chybu.

Kladem mrkve jako takové je primárně pozitivní vliv na imunitní systém. A ten podpoří také zázvor, který je součástí této polévky. Mrkve dále zaujme širokou škálou vitamínů a minerálů, které pomáhají léčit řadu problémů. A to i s játry, nebo se střevy. Zajímavým faktem je také to, že díky nízké kalorické hodnotě mrkev napomáhá hubnutí. A v kombinaci se zázvorem neopomíjejme její čisticí účinky.

Polévka z červené čočky

Znáte klasickou čočkovou polévku? A co takhle zkusit novinku v podobě té, která je vyrobena z červené čočky? Uvidíte, že vás zaujme. Základem je červená čočka, zeleninový vývar, dále brambory, cibule a česnek. Začátek opět stejný, spojený s restováním cibule a česneku. Poté přidejte čočku a nakrájené oloupané brambory a zalijte vývarem. Když jsou všechny ingredience měkké, můžete lehce zahustit pomocí jíšky. S hustotou to však nepřehánějte. Následně už je polévka hotová. Po naservírování můžete hladinu posypat trochou chilli papriček, nebo také trochou koriandru.

A proč právě červená čočka? Třeba proto, že je velmi dobrým zdrojem tolik důležitých a pro tělo potřebných bílkovin. Dále nelze zapomínat také na vlákninu, stejně jako železo, nebo i hořčík. Kladem červené čočky je také obsah vitamínu B6, nebo to, že má velmi nízký glykemický index a je snadno stravitelná. A pozor – na rozdíl od běžné čočky se jedná o druh luštěniny, která vás nenadýmá.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]