Připravte si do zásoby solený bůček. Poradíme vám, jak ho naložit do sklenic

Mnoho hospodyněk připravuje vepřový bůček na různé způsoby. Jedna jej peče v troubě dozlatova a poté marinuje paprikou a česnekem, druhá zase udí v udírně po několik hodin. My vám nyní přinášíme tip na nakládaný bůček v lahodném solném nálevu s pepřem, který masu dodá nezaměnitelnou chuť. Není na tom nic těžkého, přesvědčte se sami. Během pár minut budete mít hotovo.

Jaké ingredience budete potřebovat na nakládaný bůček?

Připravte si následující suroviny:

  • 1 a ½ až 2 kilogramy čerstvého mírně prorostlého bůčku
  • 1 a ½ litru vody
  • 150 gramů soli
  • 2 gramy mletého černého pepře
  • 15 kuliček pepře celého

Jak postupovat při přípravě nakládaného bůčku?

Nejprve si očistěte bůček, omyjte ho a nakrájejte na menší kusy. Následně si ve větších hrnci přiveďte k varu vodu a do té přisypte sůl, pepř mletý i kuličkový. Po chvilce do roztoku vložte maso a vařte na středním plamenu asi pět minut.

Vrstvení masa a nálevu do sklenic a uchovávání

Až bude maso povařené, vyjměte ho z hrnce a umístěte do sterilizovaných sklenic. Nakonec zalijte i solankou s pepřem, nádoby dobře uzavřete víčky a nechte vychladnout. Sklenice s nakládaným bůčkem uchovávejte ideálně v lednici.

Podávejte například s čerstvým chlebem, rohlíkem, nakládanou zeleninkou (kyselou okurkou, cibulkami, čalamádou), čerstvou nahrubo pokrájenou cibulí, plnotučnou hořčicí, nebo strouhaným nakládaným křenem. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pro intenzivnější chuť vepřového masa můžete do nálevu při vaření vložit i pár lístků sušeného bobkového listu, kuličky nového koření a několik česnekových loupaných stroužků. Bůček tak bude ještě dokonalejší.

Kdo má rád pikantnější chutě, může do nálevu přidat i chilli papričku nebo feferonku. Tyto masové zásoby vás dozajista nikdy neomrzí. Pohostit jimi lze i drahocennou návštěvu. Především pak muži budou z takové chuťovky nadšení.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]