Pudinkové palačinky se stanou tou nejlepší náhradou za klasiku

S marmeládou, nebo s tvarohem je jistě znáte. Ale co pudinkové palačinky? Pokud jste je nevyzkoušeli, je na to ta pravá chvíli. Nejenom, že vás zaujmou snadnou přípravou, ale i svou chutí. Zaujmou vás i svou kvalitou, jelikož u tohoto receptu se klasický pudink z prášku nepoužívá. Zaujalo vás to? Tak pojďme na to.

Co budete potřebovat?

Pudinkové palačinky jsou velmi jednoduchým jídlem. Jak by také ne, když základem bude jenom klasické těsto a místo marmelády pudinková směs. Aby se povedlo těsto, nachystejte si:

  • 500 ml mléka
  • 200 g mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíci cukru
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 špetku soli
  • 1 lžíci vanilkového aroma

Když máte ingredience na těsto nachystány, je třeba mít po ruce ještě několik dalších věcí. Tentokrát se jedná o ingredience na onen domácí pudink. A jak jsme zmínili, klasické sáčky potřeba nejsou. Stačí, když si nachystáte:

  • 500 ml mléka
  • 3 lžíce mouky
  • 2 vejce
  • 70 g másla
  • 200 g cukru

Vše startuje těstem

Jako u klasiky, i pudinkové palačinky musí začínat základem v podobě těsta. Všechny ingredience postupně míchejte v misce. Pokud máte po ruce kuchyňský mixér, rozhodně ho použijte, jelikož vám vše půjde jednodušeji a těsto bude nadýchané.

Smažte na pánvi

Když je těsto hotové, nechte ho asi 30 minut odpočinout, potom ho znovu promíchejte a až nyní použijte. Nalévejte ho na pánev, kde je rozehřátá trocha oleje. Cílem je, aby se těsto rozlilo do stran a zároveň nebylo příliš vysoké.

Takto smažte jednu palačinku za druhou, až spotřebujete veškeré své těsto. Základ je tímto hotový a vy už můžete začít řešit to unikátní. Pudinkovou náplň.

Pudinková náplň je snadná

Jak na ni? Jako první si nechte povolit máslo. To nakrájejte na kousky a začněte ho šlehat, jako byste připravovali známý máslový krém.

V druhé míse následně smíchejte vejce, dále také cukr a mouku. I tady se snažte vytvořit nadýchanou a našlehanou směs.

Třetím krokem v přípravě náplně je smíchání obou dvou složek. Postupujte opatrně, aby se nevytvořily hrudky a vznikla správná základní konzistence.

Vše je třeba uvařit

Nyní už stačí vzít mléko, zahřát ho v hrnci, a když má vyšší teplotu, tak ho smícháte s danou směsí z ostatních ingrediencí. Přivedete ho k varu a pomalu vaříte.

Za stálého míchání směs mléka a ostatních ingrediencí vařte, dokud nezačne houstnout. Když se tak stane, je pudinková náplň hotová. Vypněte sporák a použijte ji.

Naplňte palačinky

Pudinkové palačinky už máte v podstatě hotové, jelikož posledním krokem je jejich plnění. Směsí je namažte, zarolujte a je hotovo. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]